Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasili se iz kompanije

Fortenova: Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak na svoje police vraćaju proizvode Coca-Cole

Bezalkoholno pi?e Coca-Cola
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.11.2023.
u 09:32

Nakon objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca-Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kažu iz Fortenove, proizvodi se vraćaju u prodaju

Iz Fortenova grupe objavili su da se proizvodi Coca-Cole vraćaju u njihove prodajne kanale. "Na temelju objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca-Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca-Cole", stoji u priopćenju na njihovoj web stranici.

Podsjetimo, Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ provedenim vještačenjem utvrdio je da je u bezalkoholnom piću, koje je prošle subote u kafiću u Rijeci popio 19-godišnjak, otkriveno sredstvo za pranje ili odmašćivanje, izvijestio je MUP.

VEZANI ČLANCI: 

''Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6)'', izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo unutarnjih poslova.

U priopćenju ističu da se na temelju utvrđenog kemijskog sastava može zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje ili odmašćivanje. Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića zaprimljenih u originalnom pakiranju utvrđeno je da sadrže prozirne tekućine čiji je pH 3,5, što odgovara pH vrijednostima ovakvih napitaka.

Video: Beroš: Nema razloga za paniku i dalje širenje straha. Riječ je o izoliranom slučaju

 

Ključne riječi

Komentara 21

MA
Makbe
09:52 10.11.2023.

Bez obzira na ove najnovije događaje znalo se i prije da su ti proizvodi opasni za zdravlje puni šećera, kemije i aditiva. Treba ih izbjegavati u velikom luku. Ne ih davati pogotovo djeci. Naučiti ih od ranog doba da piju vodu pa će se i prekomjerna debljina naše djece smanjiti.

DU
Deleted user
09:44 10.11.2023.

Mene ste kao kupca doživotno izgubili.

SS
simpatican.simpa
10:10 10.11.2023.

Smiješno i nakaradno. Iste palete su samo vratili u skladište i ponovno ih sada vraćaju na police bez ikakve kontrole i objašnjenja. Kako da sada kupci imaju povjerenje, u pravnu državu odavno izgubili, sad polako i u trgovce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije