Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILI SVRHU MISIJE

Američki bombarderi preletjeli nad Dubrovnikom u niskom letu, oglasili se iz američkog zapovjedništva

US Flies B-52 Bombers To The Middle East
Foto: ABACA
1/3
22.08.2022.
u 15:44

Zrakoplovi su oko 14:35 nadletjeli glavni gradi Sjeverne Makedonije, Skoplje te potom Skenderbegov trg u središtu glavnoga grada Albanije, Tirane. Nakon toga su letjeli iznad crnogorske obale te oko 15:10 po mjesnome vremenu nadletjeli zračni prostor iznad Dubrovnika

Dva američka vojna zrakoplova nadletjeli su u ponedjeljak Dubrovnik, u okviru kampanje nad zračnim prostorom nekoliko zemalja jugoistočne Europe kojom se želi istaknuti "predanost" koju Sjedinjene Države, zajedno s članicama NATO-a pružaju iz pozadine ratu u Ukrajini, objavilo je američko zapovjedništvo.

VIDEO>> Američki vojni zrakoplovi iznad Dubrovnika

U priopćenju vojske stoji da će u ponedjeljak poslijepodne američki bombarderi B-52 Stratofortress preletjeti u niskom letu neke gradove jugoistočne Europe.

Zrakoplovi su oko 14:35 nadletjeli glavni gradi Sjeverne Makedonije, Skoplje, te potom Skenderbegov trg u središtu glavnoga grada Albanije, Tirane.

Nakon toga su letjeli iznad crnogorske obale te su oko 15:10 po mjesnome vremenu nadletjeli zračni prostor iznad Dubrovnika.

Prema najavi, bombarderi su trebali preletjeti tvrđavu Lovrjenac, no ipak su prošli iza grada, javlja Dubrovački dnevnik.

"Svrha svakog preleta je iskazati predanost i jamstvo sigurnosti Sjedinjenih Država svojim NATO saveznicima i partnerima koji se nalaze u jugoistočnoj Europi", dok rat u Ukrajini ulazi u sedmi mjesec s malo nade za skoro postizanje mira.

NATO smatra da je ruska invazija na Ukrajinu krajem veljače rezultirala proširenjem i skorim pristupanjem Švedske i Finske savezu. Dvije su se europske države tako odrekle svoje tradicionalne neutralnosti.

Njihovu kandidaturu za proces pristupa NATO-u već su ratificirale Sjedinjene Države i više od polovice od 30 članica NATO-a.

VIDEO Ubijena kći bliskog Putinovog saveznika: Eksplodirao joj automobil, otac navodno bio meta

Ključne riječi

Komentara 65

DQ
Dq
15:37 22.08.2022.

Ako idu do Beograda na istovar , onda ok. 😋

FW
Faust_Weber
15:13 22.08.2022.

B-52 su američki a ne britanski bombarderi ( kao što krivo stoji u tekstu).

PR
prajdali100
15:32 22.08.2022.

Ima li šanse da prelete Beograd ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije