Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz pomoć kontrole leta

Drama na nebu: Putnik bez iskustva u letenju prizemljio avion jer pilotu nije bilo dobro

zrakoplov
Pixabay/Ilustracija
11.05.2022.
u 16:16

Kontrolor zračnog prometa putniku je počeo davati upute o slijetanju zrakoplova, prema audiozapisu, koji je na kraju sletio u međunarodnu zračnu luku Palm Beach na Floridi.

Putnik bez iskustva u letenju sigurno je sletio privatnim zrakoplovom u zračnu luku na Floridi u utorak poslijepodne kada je pilotu pozlilo. Na audio snimci LiveATC.net do kojeg je došao CNN se može čuti kako kontroli zračnog prometa govori da ne zna upravljati avionom.

"Imam ozbiljnu situaciju ovdje", rekao je putnik. "Pilot je postao nekoherentan, a ja nemam pojma kako upravljati avionom", govori. 

Tada je kontrolor zračnog prometa putniku počeo davati upute o slijetanju zrakoplova, prema audiozapisu, koji je na kraju sletio u međunarodnu zračnu luku Palm Beach na Floridi.

"Pokušajte držati krila u ravnini i polako se počnite spuštati sa mnom. Gurnite upravljač prema naprijed i polagano se spuštajte", može se čuti kako kontrolor zračnog prometa govori čovjeku. "Pokušajte slijediti obalu prema sjeveru ili jugu. Pokušavamo vas locirati", čuje se. 

Također u drugoj snimci koju je objavio LiveATC.net, drugi kontrolor zračnog prometa govori drugim zrakoplovima što se dogodilo.

Dvoje je putnika bilo u Cessni 208 kada je pilot doživio "moguće zdravstvene probleme", kazala je Savezna zračna uprava. 

Video: Objavljena nova karta najtrusnijih područja: Pogledajte gdje se nalazi Hrvatska.

Ključne riječi

Komentara 4

AN
antes
09:21 12.05.2022.

Sretna kombinacija prisebnog putnika i sposobnog kontrolora leta. Vrlo opasna situacija.

KI
kiseli
06:34 12.05.2022.

Slika članka i činjenica da je čovjek prizemljio jednopropelerac je nešto što bi se trebao okarakterizirati kao dovođenje u zabludu ljudi i imovine opće opasnom radnjom.

OP
Ovaj_put
16:51 11.05.2022.

Naškodilo cijepivo protiv COVID-a.🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije