Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Stjuardesa objasnila zašto posada uvijek na ulazu putnike odmjeri od glave do pete

Shuttershock
24.03.2022.
u 06:39

Kraticom ABP najčešće se označava vojno osoblje, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, ukratko oni koji su ''korisni'' u hitnim situacijama, kaže stjuardesa

TikTok videa stjuardese Kat Kamalani s korisnim uputama i savjetima za ponašanje u avionu redovito prikupe milijune pregleda i na tisuće komentara, a u jednom je takvom videu objasnila i zašto nas stjuardese i drugo osoblje aviona na ulazu od glave do pete odmjeri.

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion

1/32

Na samom ulazu posada aviona putnike prvo, naravno, srdačno pozdravi, no usput ih, kaže, i dobro odmjeri – jer traži one koji bi, ako zatreba, mogli pomoći u različitim situacijama.

@katkamalani

You would never guess the last part... ##secretsrevealed ##traveler ##momsontiktok ##flightcrew ##travelhacks

♬ SUNNY DAY - Matteo Rossanese

– Kad uđete u avion i ugledate naša sretna, nasmijana lica, mi vas zapravo odmjeravamo i pokušavamo uočiti takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili fizički sposobne ljude – objasnila je stjuardesa iz Salt-Lake-Cityja, a njen je kratki video sakupio više od 2.5 milijuna pregleda i više od 500.000 lajkova.

Tom se kraticom inače najčešće označava vojno osoblje, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, ukratko djelatnici onih službi koje su najkorisnije u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad treba spriječiti nesreću, npr. kad pilot zbog nevremena ili kvara treba brzo prizemljiti avion...

– Dok hodaju gore-dolje prolazima i provjeravaju ili poslužuju putnike, stjuardese također usput traže ABP osobe koje će im pomoći ako, ne daj Bože, zatreba – rekla je.

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion:

1/32

Većina TikTokera komentirala je kako im to nikad ne bi palo na pamet, no bilo je i skeptičnih koji su Kamalani pitali kako može samo pogledom na nekog znati čime se bavi i koje je profesije.

– O, znamo, pogotovo ako je riječ o profesiji koja zahtjeva fizičku spremu – odgovorila mu je stjuardesa, dodajući kako im se liječnici  često već na početku leta i sami predstave, na primjer s: ''Ja sam liječnik, sjedim na 34A, da znate za svaki slučaj...''

– Mislim da je to stvarno hvalevrijedno i mi to jako cijenimo – dodala je, a kaže kako, osim ABP osoba, stjuardese pogledom traže i znakove otmice ili trgovine ljudima...

Umjetnica izrađuje minijature setova serija i filmova od Prijatelja, preko Harryja Pottera, do Jurskog parka! 😍

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
08:12 24.03.2022.

I ja obično svaku stjuardesu odmjerim od glave do pete pri ulasku u avion ;)

ŠO
Šoša
19:49 25.03.2022.

Nije da želim vrijeđati, ali brate dok si konobarica umisli da je dr. psihologije, psihijatrije, instruktor u vojsci......da ne nabrajam.

MO
montello
14:23 24.03.2022.

To im je posao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije