Naslovnica Vijesti Hrvatska

HND osudio napad splitskih policajaca na novinara

HND zahtjeva da se slušaj napada policajca na Miljuša hitno istraži i napadač adekvatno kazni te da budu objavljeni podaci o rezultatima prijava ostalih napada na novinare
11. listopada 2017. u 14:28 21 komentara 674 prikaza
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u srijedu fizički napad pripadnika splitske policije na novinara portala Index.hr Dragu Miljuša koji se dan ranije dogodio na plaži Obojena svjetlost gdje se muškarac ubio bombom.

Hassan Haidar Diab Obrana kolege HND osuđuje uvrede i prijetnje Večernjakovom novinaru Hassanu Haidaru Diabu

"Kolega Miljuš je s javne površine, izvan policije blokade, radeći svoj posao pratio intervenciju policije na plaži Obojena svjetlost gdje je muškarac prijetio da će se raznijeti bombom, što je, nažalost, na kraju i učinio. Jedan od policajaca počeo je tjerati novinara s mjesta gdje je stajao, prvo riječima, a potom i odgurujući ga te mu je bacio mobitel u more. Potom je drugi policajac, pripadnik interventne postrojbe, udario novinara šakom u glavu srušivši ga na tlo. Kolega Miljuš zbog posljedica udarca potražio je liječničku pomoć", navodi HND u priopćenju.

HND podsjeća kako već dugo bezuspješno poziva MUP da izvijesti javnost da li se brojne prijave prijetnji i napada na novinare uopće ozbiljno razmatraju te kakvi su rezultati eventualnih istraga o tim slučajevima. Umjesto objave tih informacija već nekoliko puta u posljednje vrijeme svjedoci smo verbalnih, pa i fizičkih napada samih policajaca na novinare koji rade svoj posao, ističe ta krovna novinarska organizacija.    

HND zahtjeva da se slušaj napada policajca na Miljuša hitno istraži i napadač adekvatno kazni te da budu objavljeni podaci o rezultatima prijava ostalih napada na novinare.

Hassan Haidar Diab Hassan Haidar Diab Podrška Večernjakovom novinaru stiže iz cijele regije: Prijetnje su nedopustive! Ivan Pernar maknut će ga s HRT-a HND osudio Pernarovu prijetnju Stankoviću Bleiburg 'Udarili su me' Austrijski novinar snimio zaštitare kako ga napadaju na Bleiburgu
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar MarkoHR
  MarkoHR:

  Kakav "HND" takvi i "novinari", točnije - ne zna se tko je gori.. Koliko puta je policajac zatražio udaljavanje ovog provokatora, koliko puta ga je upozorio? evo o kome se radi: """"Kako doznajemo, novinar potrala Index.hr Dragan Miljuš je u ... prikaži još! u petak 6. prosinca pred Županijskim sudom u Splitu pokazao prepoznatljivi neodgoj zaposlenika tog portala. U maniri svoga 'gazde' Matije Babića, ovaj novinar je osramotio portal i medije u Hrvatskoj kad je ispred zgrade suda, navodno, skandirao: "Poserem vam se na grb, zastavu i državu. J**em vam ovakvu državu". Ovaj vulgarni ispad samo je jedna u nizu groteski koje smo imali priliku vidjeti od pojedinih zaposlenika tog medija."""

 • donIvan:

  Sto ga nije i jace lupio

 • Blatina19:

  A kad se napada mamica ili janicu onda nema bas osuda i zgrazanja. Dvostruki kriteriji.