Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovoljno za referendum

Dominik Knezović iz 'Narod odlučuje' otkrio jesu li prikupili 450.000 potpisa

Dominik Knezović
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
30.05.2018.
u 21:30

Uvjeren je kako se referendumskim pitanjima ne smanjuju prava nacionalnih manjina.

Građanska inicijativa 'Narod odlučuje' sinoć je objavila da su prikupili dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma o izbornom sustavu, a danas se proširila informacija kako je riječ o 450.000 potpisa.

Dominik Knezović iz inicijative „Narod odlučuje“ u Dnevniku Nove TV otkrio je je li ta informacija uistinu točna.

– To nije informacija koju ja imam. 374.740 potpisa imamo, skupili smo dovoljan broj potpisa i još uvijek brojimo te ćemo izvijestiti javnost – rekao je Knezović.

Najavio je kako će potpise uskoro predati u Sabor s pravnim objašnjenjem referendumskog pitanja te ne očekuju probleme.

O tvrdnjama kako u prvom pitanju imaju dva pitanja te najavama pokretanja pitanja ustavnosti, Knezović kaže je riječ o spinovima.

– Ustavna pitanja koju predlažemo radili su ustavni stručnjaci i ona nisu došla preko noći. Usklađena su s preporukama Venecijanske komisije. Ne bi se upuštali u ovaj proces da nismo bili sigurni da je sve čisto. To su spinovi onih čije se stolice mrdaju u ovoj situaciji – rekao je.

Dominik Knezović
1/11

Komentara 76

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
21:41 30.05.2018.

Mene konkretno zanima zašto pomahnitali antifašist Vojko Obersnel nije u zatvoru zbog sprječavanja korištenja biračkog prava, za što je predviđena kazna zatvora do tri godine? Kakva je ovo država, ako uopće i jest više ikakva? Jer, ako se to smije, onda se smije i zabraniti prikupljanje potpisa za kandidaturu na izborima i političke kampanje na određenom teritoriju.

BU
Budak
22:05 30.05.2018.

Parazitima i lopovima u Saboru se trese gaće. Politički poduzetnicima ili Srbima i Talijanima “po zanimanju” poput Pupovca i Radina otkucalo je vrijeme. Upravo je američka administracija osudila RH na osnovi Pupijev izvještaja. Vrijeme je da budemo gospodar u vlastitoj kući.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
21:41 30.05.2018.

Nigdje u EU i šire nema ovakvog načina biranja manjinskih zastupnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije