Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorili na kritike

Inicijativa Narod odlučuje: Grbin sustavno iznosi laži

Luka Mlinarić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
29.05.2018.
u 14:08

Inicijativa je u nedjelju završila s prikupljanjem potpisa za referendum o izmjeni Izbornog zakona, ali još nisu obznanili jesu li prikupili dovoljno potpisa

Inicijativa ''Narod odlučuje'' danas je ispred Sabora objavila da će konačan broj potpisa za referendum biti objavljen čim ga dobiju.

Inicijativa je u nedjelju završila s prikupljanjem potpisa za referendum o izmjeni Izbornog zakona, ali još nisu obznanili jesu li prikupili dovoljno potpisa.

Iz inicijative ''Narod odlučuje'' također su odbacili optužbe zastupnika SDP-a Peđe Grbina rekavši da sukladno zakonu postoje dva različita referendumska pitanja za koja su se potpisi prikupljali u dvije odvojene knjige.

– Svaki građanin, pa i Grbin, tako je mogao odlučiti slobodno hoće li potpisati za oba pitanja ili jedno. Ili je gospodin Grbin velika neznalica ili namjerno napada i želi kompromitirati inicijativu – rekao je Luka Mlinarić iz inicijative.

Na primjedbu novinara da se Grbin već ispričao zbog ovoga, Mlinarić je odgovorio da Grbin "sustavno iznosi ovakve laži" te da je šteta mogla biti već nanesena unatoč isprici.

Mlinarić je odgovarao i na kritike prema kojima je referendum usmjeren protiv prava manjina. Rekao je da pozicija manjina ne smije biti takva da odlučuje o stabilnosti vlada, a na pitanje novinara trebaju li onda zastupnici dijaspore odlučivati samo o pitanjima dijaspore, odgovorio je da to nije tema. Tjednik SNV-a Novosti optužio je za huškanje na većinski hrvatski narod te ga nazvao konkretnim primjerom političke trgovine.

– Ja nisam nikoga uvrijedio, iznio sam činjenice – rekao je Mlinarić reagirajući na prozivke jednog novinara.

Luka Mlinarić
1/11

Komentara 48

MI
Mimizo
14:14 29.05.2018.

uz svu opstrukciju medija,večine stranaka pa i hdz a narod je poslao poruku da više ništa neće biti isto kad tad doći će narodna vlast kakvu zaslužuje Hrvatski narod a uz BOŽIJU pomoć biti će prikupljeno i više nego što treba potpisa a grbin bi određivao o čemu narod smije a o čemu ne smije odlučivati na referendumu to je taj totalitarni komunistički način vladanja e neče vam to proći

HR
Hrvatska
14:16 29.05.2018.

Podrskaa Narod odlucuje. Kandidirajte se na izborimaa.

DU
Deleted user
14:29 29.05.2018.

Kad je najteze Hrvatski narod je najaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije