Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Tuga na Brijunima: Vozač koji je naletio na majku i dijete i sam je izgubio dijete u prometnoj nesreći

Posjetitelji uživali u sun?anom danu u Nacionalnom parku Brijuni
Dusko Marusic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.07.2023.
u 13:06

Ozlijeđenoj ženi i djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici od koje je policija jutros dobila obavijest da je dijete preminulo. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

Dvogodišnje dijete iz Poljske koje je u nedjelju navečer na Brijunima zadobilo teške tjelesne ozljede kada je na njega naletjelo vozilo Dacia Duster, umrlo je danas oko 7.15 u pulskoj Općoj bolnici, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija. Nesreća se dogodila kada je 51-godišnjak iz Fažane u nedjelju kasno popodne upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Velikog Brijuna prema crkvi Sv. Germana i u jednom trenutku, iz zasad neutvrđenog razloga, udario u 36-godišnju poljsku državljanku, koja je pritom teško stradala, te njezino dijete, dok su prelazili cestu. Ozlijeđenoj ženi i djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici od koje je policija jutros dobila obavijest da je dijete preminulo. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

VEZANI ČLANCI: 

Neki svjedoci kažu da je dijete je istrčalo pred automobil, a majka je krenula za njim da ga uhvati te je i ona ozlijeđena, javlja Dnevnik.hr. U Nacionalnom parku Brijuni, u kojem su šokirani ovim događajem, potvrdili su da je automobilom upravljao njihov čuvar, odnosno nadzornik. Radi se o vozilu Dacia Duster, a ne o električnom automobili kako je prvotno izvještavano.  "Svi u NP Brijuni smo potreseni ovim događajem", kazala je za glasnogovornica Nacionalnog parka Brijuni Reanna Brajković Relić. 

Prema neslužbenim informacijama, kako piše Dnevnik.hr, majka djeteta koje je preminulo u nesreći je slomila ključnu kost, ali je izvan opasnosti kao i njezino nerođeno dijete jer je, naime, u drugom stanju. Čuvar parka koji je sudjelovao u nesreći prije dvije godine u prometnoj je nesreći izgubio kćer, neslužbeno se doznaje. 

Svjedoci koji su se u to vrijeme zatekli na Brijunima kažu kako su čuli viku i odmah došli na mjesto nesreće. 

Video: Pad dizalica u Zagrebu za vrijeme oluje

Ključne riječi

Komentara 16

PO
poluvodič
15:26 24.07.2023.

Savjestan vozač automatski uspori kad vidi majku i dijete kraj ceste, ali nismo svi savjesni nažalost.

FR
franjo
15:16 24.07.2023.

Vozio u nacionalnom parku Brijuni ?

Avatar Marko
Marko
22:08 24.07.2023.

Saće u zatvor Valtura,par godina.nije mu daleko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije