Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA

CroElecto: Većina građana je za obuku ukrajinskih vojnika, najviše protivnika zabilježeno je u jednoj županiji

Slunj: Međunarodna vojna vježba "Immediate Response 21"
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
07.12.2022.
u 07:22

Omjer ispitanika za i protiv, kad se izuzmu indiferentni ispitanici je 53,35% za te 46,65% protiv", navodi se u analizi istraživanja

Obuka ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj podijelila je jasno politički vrh zemlje, a sukladno i tome ostatak javnosti. Redovno istraživanje javnog mnijenja CroElecto objavilo je kako je ipak više onih koji nemaju ništa protiv toga da se ukrajinski vojnici obučavaju između ostalih  zemalja i u Hrvatskoj. Telefonsko istraživanje provela je agencija 2X1 komunikacije 1. - 5. 12. na uzorku 500 ispitanika, greška uzorka je +/-4,2.

"Uglavnom ili potpuno za to da se dio ukrajinskih vojnih snaga obučava na teritoriju Republike Hrvatske je 43% ispitanika. Onih koji su uglavnom ili potpuno protiv toga je 37,60%, dok je indiferentnih te neodlučnih 19,40%. Omjer ispitanika za i protiv, kad se izuzmu indiferentni ispitanici je 53,35% za  te 46,65% protiv", navodi se u analizi istraživanja agencije 2x1 komunikacije.

Navode kako je najveći udio protivnika ideje obuke Ukrajinaca u Hrvatskoj zabilježen je u  Istarskoj županiji, a pobornika iste ideje u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

VIDEO: Vučić čestitao Hrvatima na pobjedi protiv Japana

 

Komentara 79

SV
sven222
07:41 07.12.2022.

U zadnja tri dana objavljena su tri ispitivanja!!! Zanimljivo u predhodna dva su građani protiv i to sa velikom razlikom...najvjerovatnije rezultat ovisi od naručitelja 😄

Avatar Kajman
Kajman
09:40 07.12.2022.

Kamo sreće da je nas imao tko obučavati u Domovinskom ratu, manje bi naših majki svoju djecu pokapalo. Učili smo na vlastitim greškama ili od onih koji su imali sreće pa su prošli neku obuku. Sada imamo priliku pomoći narodu koji je brutalno napadnut da se obrani i onda se javljaju neki kojima to smeta. Siguran sam da su to isti oni koji bi prvi vapili za nečijom pomoći da se njih napadne. Ova ruska agresija je kao vatra koja se širi. Zabijanjem glave u pijesak ili ponašanjem kao da se to nas ne tiče neće spriječiti širenje požara. Naivni su oni koji misle suprotno isto kao što su bili naivni oni koji su krajem 80' govorili kako nema šanse da izbije rat na ovim prostorima pa smo vidjeli što se je dogodilo. U ovom slučaju pomaganjem Ukrajincima i demonstacijom snažne solidarnosti i zajedničkim aktivnostima s našim saveznicima (EU i NATO) upravo činimo ono najbolje da sebi i svojoj djeci osiguramo sigurnu budućnost.

SR
sršen
11:33 07.12.2022.

❓❓Hoće li Milanović uspjeti s novom akcijom koja ugađa Kremlju (najmo se lagati) 🤔 Kad je htio blokirati Švedsku i Finsku, ponudio je zamjenski argument ljubavi prema Hrvatima u BiH. Neki popili, ali nije prošlo. 👉 Sad je ponudio moćnijuniju zamjenu teza: želi blokirati pomoć ukrajinskim braniteljima i suradnju sa Zapadnim saveznicima, a ponudio je tezu kao da se glasa "jesi li za HDZ ili nisi?" Ovaj put ima više šanse jer je to emotivna igra na hejt koji može posve zasjeniti primarnu tezu, a imade i potporu korisnij bdl iz Ćuprije 😶😳

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije