Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čovjek kojeg je 2003. otela CIA dobio 50.000 eura odštete od Skopja

27.01.2009.
u 10:29

Khaled el-Masri, njemački državljanin libanonskog podrijetla, kojeg su 2003. godine u Makedoniji oteli agenti CIA-e i odveli u Afganistan kako bi ga ispitali zbog sumnje u terorističke aktivnosti, dobio je 50.000 eura odštete od Skopja, prenosi AFP.

El-Masri je tražio kompenzaciju od makedonske vlade, a podigao je tužbu i protiv SAD-a koja je odbačena. Otet je u Skopju krajem prosinca 2003. godine gdje je došao na doček Nove godine. Bio je zatočen tri tjedna u hotelu u blizini američkog veleposlanstva u Makedoniji prije nego je tajnim letom prebačen u Afganistan gdje je ispitivan i mučen gotovo pet mjeseci. Naposljetku je ostavljen u blizini albansko-makedonske granice s dokumentima koji su mu oduzeti tijekom otmice.

Njegov njemački odvjetnik Manfred Gnjidić za AFP je rekao da su mučenje i otmica njegova klijenta prouzročile traume zbog kojih je zapalio jednu trgovinu u Njemačkoj 2007. godine.
- On još ide na terapiju jer ne može kontrolirati svoju psihu. Ne zna tko je odgovoran za ono što mu se dogodilo - izjavio je odvjetnik.
(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije