Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ćorić i Szijjártó osnovali radnu skupinu za
 pitanje LNG-a

Ćorić je pak istaknuo kako RH drži da bi takva suradnja trebala rezultirati kombinacijom, s jedne strane vlasničkog udjela, a s druge zakupa kapaciteta na razini terminala.
20. lipnja 2019. u 08:59 10 komentara 299 prikaza
Tomislav Ćorić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski ministar energetike Tomislav Ćorić i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó jučer su izvijestili o osnivanju radne skupine koja će raspraviti potencijalnu suradnju u području energetike, prvenstveno po pitanju LNG terminala na otoku Krku.

Dodik i Orban SLUŽBENI POSJET Dodik i Orban u Budimpešti međusobno dijelili komplimente

Szijjártó je naglasio kako je za Mađarsku diversifikacija dobavnih pravaca ključno pitanje te su stoga prije nekoliko mjeseci dali ponudu za sudjelovanje u realizaciji LNG terminala.

– Spremni smo pregovarati o 25% udjela u LNG terminalu – kazao je te dodao kako je projekt realističan i važan za sigurnost opskrbe ovoga dijela Europe. Ćorić je pak istaknuo kako RH drži da bi takva suradnja trebala rezultirati kombinacijom, s jedne strane vlasničkog udjela, a s druge zakupa kapaciteta na razini terminala.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • zip123:

  To nastavak tradicije HDZa i Mađara?

 • dr Luigi:

  Nije im dosta opet sad tikve sa Mađarima,a mi građani ćemo to platiti.

 • Avatar burgos1948
  burgos1948:

  Radna skupina ? Znači ništa od posla !