Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI POSJET

Dodik i Orban u Budimpešti međusobno dijelili komplimente

Dodik i Orban
Foto: Reuters
18.06.2019.
u 18:21

Orban smatra da njih dvojica imaju puno dodirnih točaka te je najavio jačanje veza između Mađarske i Republike Srpske

Mađarski premijer Viktor Orban i predsjedavajući kolektivnog predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je i srpski član državnoga vrha dijelili su si komplimente nakon susreta u utorak u Budimpešti, najavljujući jačanje suradnje mađarskog i srpskog naroda. 

"Želim početi tu suradnju i iz osobnih potreba, jer vas, gospodine Dodik, poštujem osobno. U Mađarskoj uživate ozbiljan respekt", rekao je Orban nakon susreta s Dodikom, prenose mediji u BiH.

Dodao je kako njih dvojica imaju puno dodirnih točaka. "Vi ste čovjek koji je spreman založiti se za svoju zajednicu. Kritike protiv vas su priznanje i ništa drugo", istaknuo je Orban.

Dodik se nalazi na crnoj listi SAD-a zbog osporavanja Daytonskog mirovnog sporazuma i teritorijalnog integriteta zemlje kojoj je na čelu, dok se stranka mađarskog premijera Fidesz nalazi na izlaznim vratima Europske pučke stranke koja joj je postavila uvjete da prestane s kampanjom protiv Bruxellesa, ispriča se EPP-u i riješi problem protjerivanja Srednjoeuropskog sveučilišta iz Budimpešte.

Orban je najavio jačanje veza između Mađarske i Republike Srpske. "Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donijet ćemo Akcijski plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na suradnju u oblasti obrazovanja i kulture s Republikom Srpskom", rekao je Orban.

Dodik nije ostao dužan komplimente Orbanu. "Hvala vam na razumijevanju. Hvala vam na pomoći srpskoj zajednici u Mađarskoj. U svemu ovome važan je i dobar odnos Mađarske i Srbije. Želimo Mađarskoj, na čelu s Vama, napredak u svakom pogledu i radujem se našoj saradnji", istaknuo je Dodik.

Komentara 16

BO
borcanac
21:36 18.06.2019.

Kamo srice da se i nasi politicari bore za svoj narod kao ova dvojica

BA
BakaMraz
00:41 19.06.2019.

Dva autokratska nacionalisticka smrada!!

MM
Marko_M
20:06 18.06.2019.

Orban za kralja EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije