Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilni obračun

Čileanski prosvjednici prevrnuli i zapalili policijski autobus

Moto GP
Foto: AFP
1/2
16.03.2012.
u 14:07

Patagonska zajednica i sindikati zahtijevaju bolju zdravstvenu skrb, subvencioniranje goriva, bolji obrazovni sustav i ostala infrastrukturalna poboljšanja za regiju

Prosvjednici na jugu Čilea prevrnuli su i zapalili policijski autobus nakon što je mirni prosvjed kojim su u gradu Aysenu željeli iskazati nezadovoljstvo i pozvati na povećanje socijalne naknade eskalirao u nasilni obračun s policijom, donosi Reuters, koja je prosvjednike pokušavala smiriti suzavcem, gumenim metcima i vodenim topom.

Neki od stanovnika Aysena tvrde kako im je policija upala u domove i tukla ih. 

– Mislio sam da neće, ali ipak su njih četvorica upala u moj dom. Udarali su me palicama i cipelarili, slomili su mi ruku, rasjekli usnu, cijelog su me izudarali – kazao je jedan od stanovnika Asena koji je sudjelovao u prosvjedima

Prosvjedi su počeli u Patagoniji još 17. veljače i potaknuli prosvjede i u čileanskoj prijestolnici Santiagu.

Patagonska zajednica i sindikati zahtijevaju bolju zdravstvenu skrb, subvencioniranje goriva, bolji obrazovni sustav i ostala infrastrukturalna poboljšanja za regiju.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
&primjedba
21:07 16.03.2012.

Chileanski komunisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije