Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvori bliski ministru:

'Butković rekao što misli, raspoloženje u HDZ-u protiv HNS-a'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.12.2019.
u 16:19

– Most je izletio iz Vlade kad su htjeli rušiti ministra Marića, a sada je normalno da Vrdoljak udara po Kolindi i da je HNS poticao štrajk učitelja? – pita se izvor blizak Butkoviću

Oleg Butković, ministar prometa i potpredsjednik HDZ-a, prvi je iz Predsjedništva HDZ-a koji je vrlo izravno dao do znanja što misli o koaliciji HDZ-a i HNS-a, posebice što vrh HDZ-a tolerira kritike Ivana Vrdoljaka, šefa HNS-a, na račun Kolinde Grabar-Kitarović. Upitan jesu li zategnuti odnosi među partnerima, Butković je jučer kratko komentirao: “Ma to je sve živa žalost.” Izvori iz kruga ministra Butkovića kažu nam da je rekao ono što misli i da je bilo vrijeme da netko to kaže jer im nije normalno da se HNS-u i Vrdoljaka dopuštaju otvoreni napadi na HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju.

– Most je izletio iz Vlade kad su htjeli rušiti ministra Marića, a sada je normalno da Vrdoljak udara po Kolindi i da je HNS poticao štrajk učitelja? – pita se izvor blizak Butkoviću. Izjava ministra prometa izazvala je zabrinutost u vrhu HDZ-a, nazvao ga je osobno i Plenković, što je premijer sam rekao novinarima, kako bi ga upitao što je htio reći tom izjavom.

– Pitao sam ga, on kaže da je to bio njegov komentar na Vrdoljakovu izjavu, a ne na odnos HDZ-a i HNS-a – rekao je Plenković i dodao da odnos HDZ-a i HNS-a nije zategnut, a ako ima nekih razlika, trebaju ih raspraviti. Plenković je najavio da će u utorak imati koalicijski sastanak. Izvori iz HDZ-a pak kažu da je Plenković zabrinut pokreće li se protiv njega možda fronta koja bi išla u njegovo rušenje, a sve uoči unutarstranačkih izbora. Brine ga sigurno i očitovanje koje Vlada u roku od osam dana mora dati na SDP-ovu inicijativu o opozivu ministrice Divjak jer raspoloženje u HDZ-u nije dobro spram HNS-a i ministrice. Nije isključeno da bi Butkovićeva izjava mogla potaknuti i ostale HDZ-ovce nezadovoljne koalicijom s HNS-om da javno kažu što o njoj misle.

Pogledajte i video o predsjedničkim kandidatima:

Ključne riječi

Komentara 7

LU
Lui
17:44 07.12.2019.

Mislim da je svima dosta te minorne strančice

Avatar southman
southman
10:53 08.12.2019.

Nakon drugog kruga konačni obračun. Pa Vrdoljakova ekipa su prikriveni Škorini donatori !

NE
NervozniPoštar
18:19 07.12.2019.

Potrebno je žurno razriješiti ministricu da se HDZ ne dovede u neugodnost da je još mora braniti u Saboru. Još uvijek je vrijeme da ona sama da ostavku što bi bilo najbolje rješenje. Ne znam kako ima obraza uopće se pojavljivati u javnosti. Sad je uzela određivati kada i kako će se nadoknaditi nastava. Ne može ona taj problem rješavati, ona koja ga je stvorila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije