Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dilema bivšeg saborskog zastupnika

Bunjac u Irskoj o deložacijama: Je li Živi zid trebao biti oštriji?

Zagreb: Branimir Bunjac obratio se medijima i komentirao stanje u ŽĆivom zidu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.09.2020.
u 08:51

- Postali su beskućnici, zaštitari su preuzeli kuću i osiguravali je, vjerojatno za neku banku - ispričao je na svom profilu na Facebooku Bunjac.

Bivši saborski zastupnik dr. sc. Branimir Bunjac koji se prije više od pola godine preselio u Irsku, opisao je kako tamo izgledaju deložacije kakve su svojedno on i kolege iz Živog zida sprječavali diljem Hrvatske. Irci su, kaže, kulturni i ljubazni, no kad im stanete na žulj, čini se da su dosta temperamentniji od Hrvata.

Opisao je slučaj otprije dvije godine, kad je 25 zaštitara s psima upalo u kuću troje staraca i izbacili na ulicu.

- Postali su beskućnici, zaštitari su preuzeli kuću i osiguravali je, vjerojatno za neku banku - ispričao je na svom profilu na Facebooku Bunjac.

No, ubrzo se okupilo 50 aktivista i tzv. letećeg antideložacijskog odreda. Na lica su stavili maske, naoružali se bejzbol palicama i doslovce polomili zaštitare. Završilo je s osam teško ozlijeđenih, više hospitaliziranih, zapaljena su četiri auta i ubijen je pas.

- Počeo sam razmišljati o tome da smo možda i mi u Živom zidu trebali biti aktivniji i oštriji, pružati žešći otpor od sjedenja na podu i držanja za ruku. No, koliko god analizirao, ostajem kod toga da je nenasilna borba najbolja. Ne treba poticati ljude na nasilje, čak ni kad su visoko plemeniti ciljevi pred nama i kad je velika napravda. Čovjek treba ostati smiren i boriti se na demokratski način. Tu sam nekako najbliži politici koju je vodio Stjepan Radić. Problemi EU su svugdje isti, svugdje postoje deložacije, ali i otpor. Sad bi bilo zanimljivo vidjeti mogu li se te snage otpora povezati na široj razini i jednom u budućnosti ipak promijeniti neke stvari - pita se Bunjac.

 

Ključne riječi

Komentara 11

ZA
zadar1
09:45 07.09.2020.

čisti zahode i šuti🤣🤣🤣🤣

FA
fajlpz
09:10 07.09.2020.

Ajde molim te ako ti je dobro ostani tamo.

IG
igorl
11:35 07.09.2020.

Nis nije napravio dok je bio zastupnik, nikakav razuman prijedlog nije dao, pokupio je 4 godine place zastupnika i osigurao duznosnicku penziju. Na kraju svega otisao u Irsku. Osobno mu ne bi dao da mi ovce cuva. Koga uopce briga sto on misli i prica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije