Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera SMS

Brkić na pitanje tko je Jovanka: Ne znam, to vi nađite

Zagreb: 55. sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
09.05.2019.
u 10:25

– Predsjednica radi svoj posao u sklopu svog djelokruga rada – odgovorio je Brkić nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Iako je SDP-ov Ranko Ostojić jučer najavio da želi da Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojim predsjedava raspravlja o aferi SMS, odnosno o potencijalnim ugrozama sustava koje su proizišle iz nje, danas se ta točka nije našla na dnevnom redu tog saborskog odbora. Na sjednici se nije pojavio ni sam Ostojić, ali jest HDZ-ov Milijan Brkić kojeg se povezuje s tom aferom, no nije bio pretjerano zainteresiran za razgovor s medijima.

Nakon sjednice dvoranu u kojoj se održavala napustili su gotovo svi članovi Odbora osim Brkića i SDP-ova Franka Vidovića koji su se neko vrijeme zadržali iza zaključanih vrata.

– Tko je Jovanka? – pitali su novinari Brkića nakon što je izašao, referirajući se na njegovu sinoćnju izjavu pred HDZ-om, a on je kratko odgovorio:  – Ne znam, to vi nađite.

Podsjetimo, Brkić je jučer komentirao kako mu je zanimljivo da je proglašen "malim Rankovićem".

– Koliko znam, on je bio suradnik onog zločinca Tita i pao je jer je prisluškivao Tita i Jovanku. Sad se mene stavlja u kontekst da sam prisluškivao ministra MUP-a, predsjednika Vlade, ne znam samo tko je Jovanka u toj priči. Evidentno je da se u tu operaciju uključila stara struktura UDBA-e. To je njihov obrazac. Naravno, stari pas koristi se trikovima koje je naučio – rekao je Brkić u srijedu, no tada, a ni danas, nije želio otkriti imena ljudi koji mu podmeću.

S obzirom na to da je jučer predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da je nazvala SOA-u i tražila relevantne činjenice o aferi SMS, Brkić je upitan da i to komentira.

– Predsjednica radi svoj posao u sklopu svog djelokruga rada – odgovorio je Brkić nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Franko Vidović nakon sjednice objasnio je da je ostao u dvorani s Brkićem jer su njih dvojica, uz odsutnu Erminu Lekaj Prljaskaj, članovi pododbora koji se bavi predstavkama.

– Uz nas dvojicu, bila je prisutna i tajnica Odbora. Zatvorili smo se službeno, mi činimo Pododbor koji se bavi predstavkama u slučaju policijskih načelnika Ante Podnara i Marka Došena. Dužni smo utvrditi činjenice je li bilo prekoračenja ovlasti od strane MUP-a prema njima ili su oni nešto zgriješili – objasnio je Vidović.

Pogledajte i jučerašnju izjavu Milijana Brkića:

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
11:14 09.05.2019.

Kriva je UDBA-a, Tom Ford, Orjuna, Soroš, vanjski elementi i plaćenici, i "neka institucije pravne države rade svoj posao" jer Vaso kao pravi branitelj, domoljub, vjernik, nikad nije koristio usluge prostitutki,nije plagirao i nije prisluškivao i nikad nije ogriješio o zakonu....

Avatar koli
koli
11:15 09.05.2019.

a udba je baš odlučila braniti plenkija a napadati jadnog vasu...

VI
vidum
10:38 09.05.2019.

Brkić optužuje staru strukturu udbe. Znači, osnivače HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije