Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Vukšić:

'Ne kradu se SDP-u mandati već je SDP ukrao Hrvatskoj ljevicu'

branko vukšić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.08.2015.
u 15:07

– Američki savjetnici Milanoviću su trebali mnogo prije predsjedničkih izbora. No, javnost mora znati da je Milanović promijenio samo dlaku, ćud nije – kaže Vukšić

– Ne gubi ljevica, kao što iz SDP-a optužuju, osam mandata (kako su samo genijalci s Iblerova trga izračunali izgubljene mandate?!) zbog Josipovića i Holy. Istina je drukčija. Bolnija. Zbog SDP-a Hrvatska je izgubila ljevicu, jer SDP je (neo)liberalna stranka u većini elemenata kojima se stranke pozicioniraju na političkoj sceni. Da SDP jest uistinu ljevica, ne bi nastali ni sada već nestali laburisti niti bi Holy osnivala Orah, niti bi Josipović izgubio predsjedničke izbore – komentirao je na Facebooku nezavisni saborski zastupnik, nekadašnji laburist, Branko Vukšić.

– Američki savjetnici Milanoviću su trebali mnogo prije predsjedničkih izbora. No, javnost mora znati da je Milanović promijenio samo dlaku, ćud nije. Nije odjednom od – po vlastitu priznanju – liberala postao ljevičar, socijaldemokrat. S druge pak strane SDP tvrdnjom da ljevica gubi jer se neki drugi, "mali", usude samostalno ili bez SDP-a, izaći na parlamentarne izbore prljava je podmetačina, spin. Pa nisu ti mandati u SDP-ovu sefu i netko im te pohranjene, valjda kupljene mandate krade! Zar SDP nije prisilio Holy na odlazak? Zar je Milanović nije smijenio za daleko manji grijeh od grijehova ostalih priležnih suradnika koji velikog šefa tapšaju po ramenu?! Zar Milanović nije iz stranke izbacio Linića koji će mu uzeti u osmoj jedinici mandat? Uzet će dva, tri ili četiri posto i moja malenkost. Neki su mi SDP-ovci rekli: "Znaš li da ti to uzimaš nama i daješ HDZ-u?!" Stvarno? Otkad su to eventualno moji glasovi njihovi glasovi?! Ako sam ih ukrao, trebaju me prijaviti DORH-u – dodaje Vukšić te zaključuje:

– Milanović je, ako stvarno želi dobro Hrvatskoj, trebao okupiti ljevicu. No, "prigrlio" je samo one koji mu se nude, utopljenike poput laburista koji su pljuvali tri godine po SDP-u i sada su im "strateški partneri" koji postoje samo na papiru. SDP-ovci su umislili da su oni '90. kupili licenciju na političkoj ljevici i s njom mogu raditi što hoće kao da je to njihova prćija. E, pa nije. Dakle, svi mi koji jesmo lijevo, pa i oni koji se predstavljaju da su lijevo (kao, primjerice; Čačić), trebaju tek osvojiti ono što danas ne pripada nikome. Ako itko ikome nešto krade, onda krade SDP. Što? Fer političku utakmicu na ljevici.

>> Maras mi je telefonom nudio osam mjesta na listi

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar mili99
mili99
15:14 19.08.2015.

Sdp je stranka propasti,s njima je gotovo...

Avatar mili99
mili99
15:15 19.08.2015.

HDZ i domoljubna koalcija pobjedjuju na izborima, svidjalo se to ovima na ljevici ili ne...

Avatar mili99
mili99
15:13 19.08.2015.

Sto drugo očekivati od Sdp-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije