Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSAO U SABORU

Bivši novinar HRT-a Ilija Jandrić postao Lekin savjetnik za medije

sabor,nenad stazić,đurđica sumrak (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.02.2013.
u 16:29

Sabor već ima glasnogovornicu izabranu u prošlom mandatu na javnom natječaju. Bivša Lekina glasnogovornica preraspoređena je na radno mjesto voditeljice Odjela za medije

Bivši novinar i urednik HRT-a i Al Jazeere Balkans Ilija Jandrić postao je osobni savjetnik za medije predsjednika Sabora Josipa Leke. Jandrić je primljen na određeno radno vrijeme do prestanka mandata Josipa Leke, a na mjesto savjetnika je izabran budući da prema Pravilniku o unutarnjem redu Stručne službe Hrvatskog sabora ne postoji radno mjesto glasnogovornika predsjednika Hrvatskog sabora. Zanimalo nas je zašto je Jandrić izabran kada Sabor već ima glasnogovornicu izabranu u prošlom mandatu na javnom natječaju.

- U prošlom sazivu Sabora postojalo je radno mjesto glasnogovornika, uz još jednog osobnog savjetnika predsjednika Hrvatskog sabora za medije. Novim pravilnikom njihove dužnosti objedinjene su u poslu savjetnika za medije što će sada obavljati gospodin Jandrić, tako da je zapravo smanjen broj zaposlenih u Uredu predsjednika Hrvatskog sabora zaduženih za odnose s medijima. Nekadašnja glasnogovornica predsjednika Hrvatskog sabora Marina Buntić Juričić nakon ukidanja tog radnog mjesta preraspoređena je na radno mjesto voditeljice Odjela za medije Hrvatskog sabora – objašnjavaju nam iz Ureda predsjednika Sabora.

Voditeljica Odjela za medije Hrvatskoga sabora u prvom redu koordinira suradnju s domaćim i stranim medijima, informira medije o radu Sabora, organizira konferencije, okrugle stolove, prezentacije i edukativna događanja u Saboru, upravlja službenim internetskim stranicama i Saborskom televizijom, pojašnjavaju, dok osobni savjetnik predsjednika Hrvatskog sabora priprema i stručno obrađuje materijale i analize za potrebe predsjednika Sabora, prati sve važnije događaje unutarnje i vanjske politike te koordinira komunikaciju medija s predsjednikom Hrvatskoga sabora.

- To je od posebnog značaja u trenutku pojačanih aktivnosti predsjednika Sabora uoči i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju – kažu nam u Saboru.

>> Nenad Korkut postao šef službe za odnose s javnošću HZZO-a

Komentara 5

Avatar airbizz
airbizz
10:21 17.02.2013.

zašto je potreban glasnogovornik?ovako će indirektno lagati i muljati građane.

LI
Livi
17:12 15.02.2013.

Ja sto ovi iz Kukuriku koalicije otvaraju "produktivna" radna mjesta! Pitat se samo treba, tko ce sve zaraditi toliko novca i placati niskorisne aparacike. No jos uvijek se nije stekla kriticna masa nezadovoljnika, a nije se nasao ni voda koji bi poveo sve nezadovljne u jedan sveopci bunt.

Avatar lojzek1
lojzek1
17:21 15.02.2013.

Ovim pokazuju kako se smanjuje nezaposlenost....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije