Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivša ga nazvala jer nije platio alimentaciju: 'Budem zabadava u zatvoru jel i pil'

Još prije joj je rekao da se ne želi zaposliti jer u tom slučaju ne bi imao pravo na socijalne naknade, a i morao bi plaćati alimentaciju
16. svibnja 2020. u 21:52 2 komentara 4617 prikaza
zatvor
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Otac petero djece i nezaposleni 40-godišnji keramičar iz Pribislavca u Međimurju morat će u zatvor jer je prekršio uvjetnu osudu za kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži, zbog kojeg je osuđen na sedam mjeseci zatvora. Nije podmirio dug za uzdržavanje kćeri, a kad ga je bivša supruga nazvala i zaprijetila da će nazvati Državno odvjetništvo koje će ga strpati u zatvor, on joj je kratko odgovorio: "Budem zabadava u zatvoru jel i pil".

Općinski sud u Čakovcu KRIVI 'KRIVE IDEJE' 'Nisam plaćao alimentaciju jer su mi njemačku plaću uzimali hrvatski kamatari'

Još prije joj je rekao da se ne želi zaposliti jer u tom slučaju ne bi imao pravo na socijalne naknade, a i morao bi plaćati alimentaciju. Još kao maloljetnik započeo je s kaznenim djelima i prekršajima zbog kojih su mu izricane odgojne mjere. Prije šest godina osnovao je poduzeće, no ono je bez prihoda i završilo je u stečaju.

Višestruki je recidivist u počinjenju raznih kaznenih djela, većinom imovinskih delikata, prijevara, krivotvorenja isprava i protuzakonitog prebacivanja osobe preko državne granice, a u nekoliko navrata je već kažnjavan zatvorskim kaznama. S novom partnericom živi u obiteljskoj kući u romskom naselju u Pribislavcu, u vili, kako je rekao, koja izgledom i veličinom odskače od ostalih. Dvorište je ograđeno kovanom željeznom ogradom i popločeno tlakovcima.

Zatvor u Splitu OPOZVANA OSUDA Izbjegava platiti alimentaciju, a unatoč presudi u zatvor neće jer je u Njemačkoj?

Tijekom postupka osuđenik nije ni tvrdio da ima opravdani razlog zbog kojeg nije platio oko 30.000 kuna duga za uzdržavanje kćeri. Tvrdi da je bivšoj supruzi jednom prilikom dao 5000 kuna, no za to nema dokaza. Osuđenik je mlada i radno sposobna osoba, pa ako mu prihodi koje ostvaruje nisu bili dovoljni da pomiri dug, sasvim sigurno je bio u mogućnosti dodatnim poslovima ostvariti prihode, zaključio je Općinski sud.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • @leksandar:

    Moram ovo komentirati...i moja bivsa supruga je slican slucaj.Godinama nije placala za 4 malodobne djece iako joj je za svo 4-tvero dosudena ,daleko ispod zakonske,alimentacija od 1600 kn(400 kn po djetetu) .ili je davala po 50 kn svakih par dana ... prikaži još!a ,ili pokvareni laptop da prodamsve dok nisam pokrenuo ovrhu.Jednom se zaposlila u "ledu" i tako su joj poceli oduzimati neku svotu po jednom djetetuDrzavno odvjetnistvo joj je umanjilo dug od 50 000 kn na 30 000 kn i to za svoticu daleko manju koju je potrosila na sebe a ne za alimentaciju.Prije leda je godinama radila na crno po kaficima a rad u Hvidri Ses.kao konobarica je govorila da "volontira" i to je sve prolazilo na CZSS Sesvete.Zanemaruje godinama po svim stavkama presude o razvodu braka svo cetvero djece i nikome nista vec 8 godina. Prijave uzastopne po istom CZSS i Mup-u nista ne donosi plodova .Jos ona mene tuzi za povrat neke preplate a djeca su zakinuta jako..i samom presudom i radom CZSS i Mup-om i sudstvom .Djecu je napustila jos dok su bili mali a ja od njih nikad nisam otisao nitin dustao Pristranost socijalaca u ovom slucaju je abnormalna i nemogu nista,prijava njima tona ,vida djecu pra puta godisnje ,uplacuje kako joj se svidi,dala otkaz u ledu jer kaze da joj se ne isplati radit.Nakon 8godina..sad cu na sud zbog povrata iako nema visina alimentacije veze sa zakonima niti nista ostalo.Djeca izjave da mama radi na crno,ide na more,zivi na adresi kod nove "ljubavi" pa izbjegava vidanja.Puno toga ima,ne stane tu..

  • marijaqwer:

    I sud bi dodatnim radom mogao riješiti više predmeta, ali ne žuri.