Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZVANA OSUDA

Izbjegava platiti alimentaciju, a unatoč presudi u zatvor neće jer je u Njemačkoj?

Zatvor u Splitu
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
18.12.2018.
u 09:40

Na sjednicu izvanraspravnog vijeća nije došao, a njegova bivša supruga tada je posvjedočila da prema njezinim saznanjima 41-godišnjak boravi u Njemačkoj na njoj nepoznatoj adresi

Splićanin (41) i otac koji nije izvršavao svoju obvezu plaćanja alimentacije za svoje dvoje djece otišao je u Njemačku te mu presuda nije mogla biti uručena, a na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Splitu opozvana je uvjetna osuda.

U srpnju prošle godine na splitskom sudu proglašen je krivim zbog počinjenja dva kaznena djela povrede dužnosti uzdržavanja te mu je za svako pojedino djelo utvrđena kazna zatvora u trajanju od po sedam mjeseci, piše Slobodna Dalmacija. Presuda zatvora zamijenjena mu je uvjetnom osudom ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Drugi uvjet za izbjegavanje kazne zatvora bio je da na ime svoje dvoje djece njihovoj majci, svojoj bivšoj partnerici, na tekući račun u roku od šest mjeseci po pravomoćnosti presude isplati novčani iznos od 22.463 kune te da u navedenom roku provjeravanja nastavi ispunjavati obvezu uzdržavanja uz stručnu pomoć nadležnog tijela za probaciju.

Na sjednicu izvanraspravnog vijeća nije došao, a njegova bivša supruga tada je posvjedočila da prema njezinim saznanjima 41-godišnjak boravi u Njemačkoj na njoj nepoznatoj adresi.

Dodala je i da je prošlo ljeto kontaktirao s djecom i tražio da ona otvori devizni račun kako bi izvršio svoju obvezu po pravomoćnoj presudi. Nakon što je to učinila, na račun nije uplatio niti kune, a osim što nije platio iznos od 22.463 kune, on nije nastavio plaćati svoju mjesečnu obvezu uzdržavanja djece u iznosu od 1400 kuna. Posvjedočila je i da je nakon toga prestao kontaktirati s djecom i kazao da ne smije doći u Hrvatsku jer zna da će ići u zatvor.

>> Pogledajte što je sudski vještak rekao o najavljenim strožim kaznama za prekršaje u prometu

Komentara 22

HL
Hladan
10:00 18.12.2018.

I sto? Pa posaljite Nijemcima europski uhidbeni nalog za tom fukarom! Dajte se koristite clanstvom u EU, vi lijene sudacke guzice!

PJ
pjer1963
11:10 18.12.2018.

U Njemackoj ima dovoljno nijemaca koji ne placaju alimentacije pa ih nitko ne hapsi a njemacka policija ima drugih problema a ne da zatvara Hrvate zbog neplacanja alimentacije. Hrvatsko pravosudje, ako hoce, naci ce drugi put da naplate te dugove.

DU
Deleted user
13:19 18.12.2018.

Neka se slobodno obrati njemačkoj državi sa pravomoćnom presudom. Dobiti će ili alimentaciju ili jega osobno da ga pita za zdravlje. Švabe takve stvari ne stavljaju na stranu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije