Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet godina beskućnik

Bio je uspješan poduzetnik, a onda je završio na ulici: 'Imao sam dva stana, ostao sam bez njih'

beskućnik
Screenshot HRT
19.10.2023.
u 09:14

Prihvatilište za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije dosad je imalo 552 korisnika, a u njega se može doći jedino s uputnicom Centra za socijalnu skrb

Miljenko Jurušić, korisnik Prihvatilišta za beskućnike, bio je uspješan bjelovarski poduzetnik. U jednom danu ostao je bez svega i našao se na ulici. 

Za HRT je ispričao kako ga je jedna životna odluka dovela do toga da posljednjih pet godina živi kao beskućnik. Utočište je pronašao u prihvatilištu za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 

-  Imao sam dva stana, ostao sam bez njih. Pranje novca je u pitanju. Ovdje je hrana jako dobra, gospođa voditeljica je dobra, uvjeti su dobri - rekao je. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, prihvatilište djeluje sedam godina, a u njemu su dosad boravila 552 korisnika. Namijenjeno je isključivo muškim osobama. Korisnici mogu doći jedino s uputnicom Centra za socijalnu skrb. 

Iva Hrvačić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, ističe da su prije korisnici bili puno mlađi,  u dobi od 18 do 30 godina, a sada je najčešće riječ o ljudima od oko 55 godina. 

- To je dob kada izgube posao, a nisu dovoljno stari za mirovinu - kaže Hrvačić.  

VIDEO Djevojka pala sa skele franjevačkog samostana na Kaptolu

Komentara 7

ED
edgar2
11:25 19.10.2023.

20.10.2023.g. je dan kada Caritas Zagrebačke nadbiskupije slavi 90 godina rada...Osnovao ga je 1933.g. tadašnji nadbiskup Antun Bauer a njegovo vođenje povjerio je tada mladom svećeniku Alojziju Stepincu koji je tako objedinio karitativni rad na tom području...Na samom početku svog rada osnovao je pet pučkih kuhinja u Zagrebu ...Poslije rata, za vrijeme komunističke vladavine Caritas je bio zabranjen a njegova imovina oduzeta...

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:26 19.10.2023.

Ljudi od 55 godina mogu bez problema raditi. U čemu je problem, danas se svugdje traži radna snaga.

ZA
zagabria4
11:37 19.10.2023.

u Cammeo taxi službi puno je takvih bivših poduzetnika tih godišta. Gdje je problem, zašto ovaj ne vozi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije