Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SJEDNICI ODBORA

Beroš o snimci: Nisam osjetio da me ministar Marić proziva. Ne vadim se na premijera Plenkovića

Vili Beroš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
16.04.2021.
u 12:19

Ako do reforme ne dođe, bit ću kriv samo ja, ustvrdio je

Ministar Vili Beroš osvrnuo se na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera i na snimku koja se danas pojavila u javnosti, a na kojoj se mogu čuti kritike ministra financija Zdravka Marića. 

– Prvo ću se referirati na određeno nerazumijevanje ministra Marića i mene i njegove kritike upućene meni. Nisam osjetio ni u jednom trenutku da me proziva ili da smo u određenim nesuglasicama. Iznimno dobro surađujemo i razumijemo se, a posebno razumijemo da je potrebna reforma da bismo ga učinili održivim. Vrlo jasno ću reći, ako se reforma ne provede, da će odgovornost biti isključivo na ministru zdravstva – kazao je Beroš, dodajući da su imali radne verzije reformskih prijedloga.

– Na više kolosijeka osjećao bih se krivim da ne počnem reforme. Istina je da smo imali nekoliko raznih verzija prijedloga, ali to su radne verzije prijedloga, što je potrebno međusobno iskomunicirati i na razini Vlade. Potrebno je pronaći hrvatski konsenzus kad je riječ o zdravstvu. Danas sam rekao da je jučer održana jedna konstruktivna sjednica na kojoj su se svi složili da je potrebna reforma zdravstvenog sustava. 

Beroš je ponovio da nije osjetio kritiku ministra Marića, samo može izreći duboku zahvalnost njemu i premijeru Plenkoviću. 

VIDEO: Ministar Marić kritizirao rashode u zdravstvu

– Ne tražim ispriku niti se vadim na premijera Plenkovića. Ako do reforme ne dođe, bit ću kriv samo ja. 

Na pitanje je li premijer rekao da treba čekati lokalne izbore za početak reforme, Beroš je kazao da toga nije bilo, da je to ''određena konstrukcija''.

– Bili smo jučer vrlo konzistentni. Mislim, ako pogledate snimku, čut ćete da govorim kako se reforme planiraju za prikladno vrijeme. Morate shvatiti kako politika funkcionira. Dolaze nam izbori i dio snaga politike usmjeren je prema tome. Reforme se mogu raditi u neko mirnije vrijeme koje time nije opterećeno. 

Odbacio je konotacije da se reforme odgađaju zbog lokalnih izbora jer se nešto loše sprema. Ustvrdio je će raditi na tome da hrvatski državljani imaju i više od onog što imaju sada. 

 

Komentara 6

DE
Delboysiget
12:50 16.04.2021.

Ovaj lik mi je na početku bio OK, ali što dalje vrijeme odmiče vidim da je teški pakaš🐷

XI
xibau
12:29 16.04.2021.

umjesto da se rade reforme, rade se kontra reforme, zaduživanje nabijanje deficita iznad 5% i kupovanje izbora preko covid dodatka

DU
Deleted user
13:11 16.04.2021.

Sve je to u službi predizborne kampanje. Svi znamo da Beroš više ne kotira kao na početku mandata, a HDZ treba kotirati visoko radi izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije