Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD LETJELICE U ZAGREBU

Banožić: Kad pogledate dijelove istrage, vidjet ćete da to nije bilo tako bezazleno kako su neki tumačili

Mario Banožić i Franko Vidović nakon sjednice saborskog Odbora za obranu dali su  izjave za medije
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
18.03.2022.
u 13:56

Vidjet ćemo što je u crnoj kutiji. Za sve to bit će potrebno vrijeme, najvažnija je točnost informacija, ali i naučena lekcija da se ovakvo što ne ponovi, rekao je ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić dao je izjavu za medije nakon sjednice Odbora za obranu u Saboru. 

– Poslije tog četvrtka niti jedan obrambeni sustav niti jedne članice nije više na istoj razini – kazao je Banožić komentirajući pad letjelice u Zagrebu. 

– Prvi dan kad se dogodilo, imali smo odmah ujutro sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, svatko je dobio zadatak za komunikaciju. Prema saznanjima koja smo imali prvo jutro, vidjelo se da je riječ o izviđačkoj besposadnoj letjelici sovjetske proizvodnje. Na osnovu toga su dane informacije da je riječ o izviđačkoj letjelici. Nakon toga je istraga išla u drugom smjeru –kazao je o prvim informacijama koje su se pojavile u javnosti, a komentirao je i izjavu glavnog tajnika NATO-a koji je prvo rekao kako letjelica nije nosila bombu. 

– Tko je Stoltenberga informirao treba vidjeti unutar njegova kabineta. Nakon što je Stoltenberg izjavio da nije bilo naoružan, nakon upoznavanja s dijelom istrage promijenio je mišljenje – kazao je. 

– Mnogo puta se uključuju akteri koji nisu bili na događaju niti su upoznati s istragom, ali daju svoje mišljenje i onda dolazi do konfuzije. Kad utvrdimo koje su modifikacije utvrđene na letjelici, vidjet ćemo što je uneseno u sustav lansiranja. Vidjet ćemo što je u crnoj kutiji. Za sve to će biti potrebno vrijeme, najvažnija je točnost informacija, ali i naučena lekcija da se ovakvo što ne ponovi. Nadam se da ćemo doznati odakle je došla letjelica – rekao je ministar. 

Komentirao je i navode nekih analitičara. 

– Kad pogledate dijelove istrage, vidjet ćete da to nije bilo tako bezazleno kako su neki tumačili u javnosti – kazao je Banožić.

VIDEO Prikazani izvučeni dijelovi letjelice

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
14:28 18.03.2022.

Je, njemu ću vjerovati... Pa taj laže i kad istinu govori.

DU
Deleted user
14:27 18.03.2022.

Ja i dalje ne vjerujem da je letjelica bila naoružana.Da je bilo eksploziva namjenjenog za uništavanje u okoliša bila bi značajnija materijalna šteta Onako možemo nagađati da je eksploziv u letjelici bio namjenjen za uništenje elektronike za navođenje a toto nije dostatno za bojna djelovanja .

LE
Lepej
14:25 18.03.2022.

Puno je bezazlenije od kriminala tvoje partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije