Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gušenje prosvjeda

Bahreinska vojska ubila najmanje šest nenaoružanih prosvjednika

bahrein
afp/pixsell
16.03.2011.
u 15:28

Snage sigurnosti ušle su i u financijsku četvrt u Manami i porušile blokade i barikade

Snage sigurnosti tenkovima su prešle preko središnjeg trga bahreinskog glavnog grada Maname i rastjerale prosvjednike koji su ondje kampirali već tjednima. BBC je objavio da je u toj operaciji poginulo najmanje šest prosvjednika i dvojica policajaca. Očevici kažu da su snage sigurnosti pucale po prosvjednicima te da su prijetili liječnicima u bolnici vatrenim oružjem i od njih zahtijevali da ne prihvaćaju ranjene prosvjednike.

Vojska je blokirala bolnice pa su ranjenici liječeni u džamijama i drugim javnim objektima. Bahreinska oporba smatra ovo ratom do uništenja, to više što su do zuba naoružane snage sigurnosti napale nenaoružane prosvjednike. Jučer nije bilo poznato jesu li snage iz drugih zaljevskih zemalja, koje je bahreinska vlada pozvala upomoć i koje su u zemlju pristigle tijekom utorka, sudjelovale u ovoj akciji protiv prosvjednika.

Snage sigurnosti ušle su i u financijsku četvrt Maname i porušile blokade i barikade koje su podigli prosvjednici. Kako je riječ o šijitskim prosvjednicima, iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad za ovo je neprimjereno nasilje i slamanje prosvjeda optužio Sjedinjene Države.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
15:40 16.03.2011.

Tako je Gadafi, samo tako i dalje

OB
-obrisani-
16:54 16.03.2011.

pa ako su prosvjednici bili nenaoruzani onda ova dva policajca sto su u tim neredima poginula mora da su se udavili jeduci baklavu ali zasto je novinar napaisao poginuli, zasto nije napisao udavili, aspirirali... cudna neka vremena

OB
-obrisani-
16:12 16.03.2011.

strepko, he,he. ;o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije