Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNIČKI NEISPRAVAN

Autobus koji je udario pješaka na pješačkom prijelazu imao je neispravne kočnice

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija
17.01.2020.
u 15:32

Nakon udarca autobusa, pješak je pao na kolnik te je vozilom Hitne medicinske pomoći Daruvar prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac, ali je putem do bolnice od zadobivenih ozljeda preminuo

Uzrok prometne nesreće u kojoj je u naletu autobusa u petak ujutro u Daruvaru poginuo 84-godišnjak neprilagođena je brzina vozila, ali i tehnička neispravnost vozila, objavila je policija nakon očevida.

Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila u petak u 7,45 sati, kada se 45-godišnji vozač autobusa zagrebačkih registarskih oznaka nije na vrijeme zaustavio na obilježenom pješačkom prijelazu u Ulici Josipa Jelačića te je prednjim dijelom autobusa udario 84-godišnjeg pješaka.

Nakon udarca autobusa, pješak je pao na kolnik te je vozilom Hitne medicinske pomoći Daruvar prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac, ali je putem do bolnice od zadobivenih ozljeda preminuo.

Kao razlog zbog kojeg se autobus nije zaustavio na vrijeme, policija navodi neprilagođenu brzinu uvjetima i stanju kolnika koji je bio sklizak i mastan od soli te neispravnost kočnica koja je utvrđena izvanrednim tehničkim pregledom.

Iz policije navode da je 84-godišnjak druga poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Komentara 2

GR
gragakarlovac
16:04 17.01.2020.

To je Hrvatska, 2020. Bit će još gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije