Naslovnica Vijesti Hrvatska

Amsterdamska koalicija: Takve izjave jačaju ozračje mržnje i potiču nasilje

Najoštrije osuđujemo ispad Hrvoja Zekanovića i stajemo i obranu kolege Milorada Pupovca i svih pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj, poručili su iz Amsterdamske koalicije
14. veljače 2019. u 17:24 37 komentara 1349 prikaza
Amsterdamska koalicija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Iz Amsterdamske koalicije danas su najoštrije osudili istup saborskog zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića, koji je Miloradu Pupovcu poručio da je mogao otići iz Hrvatske na traktoru 1990-ih, te su ocijenili da je ta njegova izjava "još jedan žalostan doprinos ludovanju nacionalizma i netrpeljivosti u Hrvatskoj".

Hrvoje Zekanović Hrvoje Zekanović: 'Pupovac mrzi i tu svoju mržnju jednostavno ne može sakriti'

"Takve izjave jačaju ozračje mržnje i potiču nasilje u svim sferama života, od škola do sporta, čemu, nažalost, svjedočimo svaki dan", istaknuli su iz Amsterdamske koalicije, dodajući da su demokratski standardi u Hrvatskoj toliko srozani da kao društvo više nismo ni svjesni razmjera takvih skandaloznih poruka.

Ocijenili su da su HDZ i partneri "širom otvorili vrata radikalima i huliganima zbog kojih se naše manjine i naši susjedi u Hrvatskoj više ne osjećaju sigurno".

Milorad Pupovac Pupovac pobjesnio u Saboru: 'Neostvareni, neiživljeni pe*eri! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi'

"Uveli ste verbalni delikt nad spomenicima, a zatvorili ste oči pred fašističkom retorikom i nacionalističkim ispadima. Ukratko, dopustili ste da nasilje, mržnja i šovinizam postanu hrvatski brend", poručili su iz Amsterdamske koalicije, ističući da će se ta koalicija "iz petnih žila suprotstaviti svim opcijama koje žele zatvorenu i izoliranu Hrvatsku", koje šire mržnju, nesnošljivost i strah.

"Najoštrije osuđujemo ispad Hrvoja Zekanovića i stajemo i obranu kolege Milorada Pupovca i svih pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj", poručili su iz Amsterdamske koalicije u povodu na Zekanovićevu izjavu kako mu je žao što Milorad Pupovac "nije 1995. sa svojim istomišljenicima na traktorima pobjegao u Beograd" te da on nije čovjek koji bi u Saboru trebao predstavljati Srbe. 

Pogledajte video: Svađa Grmoje i Zekanovića u Saboru

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar gordi
  gordi:

  što je sa govorom Pupavca jučer??? kako vas nije sramota...stranku vam čine osuđeni obijaći i lopovi...objasnite septičke u Gunji...sram vas bilo nakarade...

 • juma:

  Dobro, jeste li za verbalni delikt ili niste? Mozda ste za selektivni verbalni delikt, pa treba sankcionirati Zekanovica, a ne treba sankcionirati Ercega? Kod selektivne primjene zakona, za koju se zalazete, pravo i pravda cesto budu neselektivno pogazeni, ali uvjeren ... prikaži još! sam kako s tim nemate problema, kao sto vam nije bio problem s 3% glasova sjediti u vladi i kontrolirati 30% ministarstava.

 • Ante tTony:

  Sve je govor mrznje osim govora Pupovca on je taj koli djeli gradjane i to je gore od govora mrznje. Kada ce srbi vec jednom svatit da je 25 godina dosta ove propagande koja nevodi nicemu.