Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Aleksandra Kolarić pisala SDP-u: Vratite u stranku sve eliminirane i nepravedno izbačene članove, vrijeme osveta je gotovo

'Predlažem Glavnom odboru da u subotu ispravi nepravde, poništi odluke o izbacivanju i raspuštanjima i vrati nas u članstvo', stoji u pismu
21. rujna 2016. u 15:47 4 komentara 236 prikaza
Aleksandra Kolarić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić, koja je isključena iz stranke nakon sukoba sa Zoranom Milanovićem, uputila je danas otvoreno pismo u kojem od članova Glavnog odbora SDP-a traži da na sjednici u subotu vrati u stranku "sve eliminirane i nepravedno izbačene članove", što smatra preduvjetom promjena i novog početka u SDP-u.

"Preduvjet promjena i novog početka je odluka Glavnog odbora o uključivanju u stranku svih politički eliminiranih i nepravedno izbačenih članova. To treba biti prvi potez stranke koja okuplja i uključuje, a ne stranka koja dijeli i isključuje. Za sebe i za sve druge koji smo na taj način onemogućeni, a želimo se vratiti u stranku, predlažem Glavnom odboru da u subotu ispravi nepravde, poništi odluke o izbacivanju i raspuštanjima i vrati nas u članstvo", stoji u pismu.

Navodi kako se SDP nalazi u kriznom trenutku, ali ima priliku za novi početak. "SDP ima priliku zakoračiti na put stvaranja moderne, otvorene, uključive i odgovorne stranke. Naš je cilj na tom putu da SDP postane ključna pokretačka snaga i okosnica progresivne Hrvatske, središnje mjesto njezina okupljanja i rasta", poručuje Kolarić.

siniša hajdaš dončić Siniša Hajdaš Dončić: 'Aleksandra Kolarić definitivno ne bi bila dobra kandidatkinja' Tonino Picula BORBA ZA VODSTVO Pred SDP-om je jako burno razdoblje: Kolarić na Twitteru napala Piculu Aleksandra Kolarić IZBAČENA IZ STRANKE Kolarić: Očekujem da ponište odluku o mojem izbacivanju, spremna sam vratiti se i voditi SDP

Podsjeća da je osobno više od dvije godine upozoravala vodstvo stranke na nedostatak političke dosljednosti i hrabrosti te napuštanje socijaldemokratskih vrijednosti. "Upozoravala sam javno i glasno na pogrešnu politiku i nudila rješenja. Dobrobit svih u SDP-u i u društvu nije šutnja, nego dijalog. Nije različitost, već 'jedinstvo mišljenja' ono od čega trebamo strahovati. Govorila sam dok je grmjelo, a većina u vodstvu je šutjela. Za tu iskrenost, integritet i dosljednost platila sam političku cijenu", tvrdi Kolarić.

Kolarić: SDP mora i može postati dosljedna i otvorena stranka

Poručuje kako je spremna svoja znanja, iskustvo, sposobnosti, ideale i vrijeme ugraditi u novi SDP koji će napraviti zaokret. Smatra kako SDP može i mora postati dosljedna i otvorena stranka, koja ispunjava dana obećanja, preuzima odgovornost i snosi posljedice za pogrešne politike, u kojoj ima mjesta za različita mišljenja i za neslaganje, "za sve one koji su nepravedno izbačeni ili gurnuti u stranu".

"Sloboda govora i pravo na dijalog te sloboda članova da biraju i da budu birani najbolji su načini borbe protiv nesposobnosti, samovolje, karijerističkog koristoljublja i netrpeljivosti u politici. Aktivni i angažirani članovi stranke njezin su najveći potencijal i najuspješniji graditelji njezinog uspjeha. U Novom SDP-u bit će mjesta za sve. Vrijeme osveta je gotovo", kaže Kolarić u otvorenom pismu.

To će tijelo u subotu raspisati unutarstranačke izbore, među ostalim i za novog predsjednika stranke, budući da je Milanović nakon izbornog neuspjeha najavio kako se više neće kandidirati na tu funkciju.

Kolarić je isključena iz SDP-a 2013. godine, nakon što je javno kritizirala tadašnju Vladu da je izmjenama Zakona o pravosudnoj suradnji s članicama EU, tzv. lex Perković, izazvala nepotreban sukob s Europskom komisijom. Ovih je dana najavila da će se, ako je vrate u stranku, kandidirati za predsjednicu SDP-a.

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  molimo vas vratite je u Sdp mozda se konacno barem malo smiri da svi mi ne trpimo zbog njezina ega.

 • Deleted user:

  kak te nije sram više moljakat ....isto gladna fotelje do bola...

 • Fisherman:

  I te srpkinje mi vec preko glave....