Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola kaznenih djela i prekršaja

Velika akcija policije na A1: Vozači, vozila i putnici moraju proći kroz tzv. 'ljevak'

Policija na A1
Čitatelj
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.11.2021.
u 15:07

Takve akcije provode se i inače na cijelom području Hrvatske u cilju podizanja sigurnosti na viši nivo

Nakon dojave čitatelja da se na autocesti A1 kod odmorišta Draganić nalazi veliki broj policijskih službenika koji kontroliraju automobile, iz PU karlovačke doznajemo da je riječ o preventivno-represivnoj akciji policije.  Naime, riječ je o akciji policije zajedno s drugim inspekcijskim službama u cilju pronalaska osoba i predmeta koji se dovode u vezu s raznim kaznenim djelima i prekršajima. Takve akcije provode se i inače na cijelom području Hrvatske u cilju podizanja sigurnosti na viši nivo.

Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard rekla je Hini kako je riječ o kontroli kolokvijalno zvanoj “ljevak”, kada se sva vozila koja naiđu kontroliraju za sve prekršaje i sumnju na kaznena djela, ili bilo kakvog kažnjivog ponašanja.

Najavila je da će rezultati biti objavljeni, ali kad se odradi analiza, dakle nakon rada na terenu.

Vozači, vozila i putnici koji kroz policijski 'ljevak" prođu bez da im se pronađe išta kažnjivo, odmah nakon kontrole nastavljaju put, dok osobe kod kojih se nađe npr. ilegalna roba ili oružje, ili pak neispravnosti na vozilu, dokumentaciji i slično, podliježu postupku uobičajenom za te prekršaje ili kaznena djela.

Video: Od 15. studenoga obavezne su zimske gume: Pogledajte što sve trebate znati!

Ključne riječi

Komentara 9

PE
performerr
17:35 05.11.2021.

Sramota. Toga nije bilo ni u mraku. To treba zakonom zabraniti. Po meni ni rutinske kontrole nebi trebale postojati. Kao u americi, ako nisi u evidentom prekrsaju nemaju te sta zaustavljati i tratiti ti vrijeme.

TT
TTjac
16:34 05.11.2021.

Bolesna represija 1/1.

OK
Omladinac koji to nije
14:14 05.11.2021.

Akcije, ma ne moj. Potreban stalan, regularan rad svugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije