Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bauk o brojkama:

'9.187 birača više nego punoljetnih stanovnika u Vukovaru'

Bauk
Patrik Macek/Pixsell
12.03.2013.
u 15:39

U svom statusu na Facebooku ministar je naveo da podržava zahtjev vukovarskoga HDZ-a da se provjeri prebivalište i uskladi popis birača s popisom stanovništva u Vukovaru.

Ministar uprave u Vladi RH Arsen Bauk na svom Facebook profilu pozabavio se još jednom pitanjem uvođenja dvojezičnosti u Vukovar. U svom statusu naveo je da podržava zahtjev vukovarskoga HDZ-a da se provjeri prebivalište i uskladi popis birača s popisom stanovništva u Vukovaru.

- Izražavam žaljenje što to nisu tražili i od prethodne Vlade u kojoj je njihova stranka imala dominantnu ulogu zajedno s njihovim koalicijskim partnerima iz SDSS-a. Pozivam i gradske vijećnika HDZ-a, HSP-a i svih drugih stranaka da ostvare svoje pravo koje im daju novi zakoni, da zatraže uvid u registar birača i da policiji prijave sve nepravilnosti i netočnosti koje uoče, navodi Bauk dodajući da u prilog tome govore i podaci koji su sada javni o broju birača na pojedinim adresama. Bauk navodi da Vlada RH ne želi ništa skrivati i želi da naši građani imaju povjerenje u državne evidencije, a to je moguće samo ako su one točne.

- Izražavam nadu da će provođenje i ostalih zakona, primjerice Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i odredbe koje govore o pravo na korištenje jezika i pisma nacionalnih manjina, naići na potporu kolega iz HDZ-a jer sam uvjeren da su dobro upoznati i s tim zakonom, dapače, glasali su za uvođenje ćirilice u Vukovar i prije nego je to bila zakonska obveza, stoji u facebook statusu Bauku. Pojašnjavajući dalje svoje tvrdnje Bauk podsjeća da je Popisom stanovništva 2011.u gradu Vukovaru utvrđen broj od 23.018 punoljetnih stanovnika, a da je u registru birača u isto vrijeme utvrđeno 32.205 birača. Drugim riječima broj birača u Vukovaru je za 9.187 osoba veći od broja punoljetnih stanovnika.- Od 9.187 birača kojih ima više nego punoljetnih stanovnika prema nacionalnoj strukturi Hrvata bi bilo 3.224, Srba 4.625, a ostalih 1.338, navodi Bauk.

Komentara 10

Avatar ambasadoor
ambasadoor
16:15 12.03.2013.

Dakle sad je konacno i sluzbeno potvrdjeno da s popisom stanovnistva u Vukovaru nesto ne stima. Sad jos samo da se sve prekontrolira po adresama i sve ce sjesti na svoje mjesto. Lijepo da se ministar oglasio i podrzao inicijativu provjere i azuriranja birackih spiskova.

VO
vordag
16:08 12.03.2013.

Ima vjerovatno i Hrvata koji ne žive u Vukovaru, a vode se na toj adresi, ali oni su negdje u HR, rade i plaćaju porez u HR proračun, za razliku od Srba koji već 20 godina ne žive u HR, niti rade ovdje niti porez plaćaju, a imaju sva prava. Dolaze po socijalnu pomoć, mirovine, i naravno na izbore. Postave svog predstavnika koji ima plaću iz našeg proračuna. Jel to u redu ??? Neki dan je bila statistika za Vukovar. Oko 10% ljudi se izjasnilo za ćirilicu odmah, isto toliko bi glasalo za Srpski SDS. Znači, toliki je stvarni broj Srba .... oko 10%. Ostalo su sve tipovi koji žive i rade (plaćaju porez) negdje drugdje, ali imaju sva prava u HR. Jel to normalno ???

KA
Kajveliš
21:27 12.03.2013.

da nije tak,nebi kukurikavci nikad ni došli na vlast...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije