Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP NEWPORT

Karlović: Asovi će samo frcati, i to s obje strane

Ivo Karlović
Foto: OLIVER KRATO/dpa/DPA/PIXSELL
12.07.2014.
u 08:15

- Bit će i tie-breakova. Nadam se da će sve otići u moju korist – kazao je Karlović.

Ivo Karlović traži večeras u Newportu prolaz u 11. finale karijere. Div sa Šalate odlično se snašao na travnatim terenima na kojima je 1881. počeo US Open. Drugi je nositelj i do polufinala je (preko Gineprija, Stahovskog i Sele) došao bez izgubljena seta. Sad ga čeka 26-godišnji Australac Samuel Groth, kojeg je Karlović već pobijedio ove godine u Delray Beachu i koji, kao i Ivo, ima ubojit servis.

– Bit će to težak meč. Asovi će samo frcati s obje strane. Bit će i tie-breakova. Nadam se da će sve otići u moju korist – kazao je Karlović koji je ove godine već nastupio u dva finala (Memphis i Düsseldorf) i oba je izgubio.

Karla za Newport vežu lijepe uspomene, tu se lani prvi put vratio tenisu (i stigao do četvrtfinala) nakon tromjesečnog izbivanja zbog preležana virusnog meningitisa. Sve nakon toga nazvao je "bonusom", pa tako i povratak u Newport.

– Prošle sam godine bio jako sretan što sam u Newportu mogao zaigrati. Moram biti zahvalan što sam opet ovdje i što još trajem u tenisu – spomenuo je 35-godišnji Karlović, nakon Haasa najstariji tenisač sa svjetskog vrha.

S dosadašnjim pobjedama Zagrepčanin je osigurao napredak od dva mjesta i u ovom bi trenutku bio 29. na ATP listi. Ako osvoji naslov (prvi je nositelj Isner s kojim Karlović ima 3-2), mogao bi i do 26. mjesta.

Na challengeru u San Benedettu Bornu Ćorića u četvrtfinalu je zaustavio Damir Džumhur iz BiH pobijedivši ga sa 6:2, 7:5. Borna će napredovati 14 mjesta i u ponedjeljak će biti 226. na svijetu.

>>Ivo Karlović pobijedio Dudija Selu i ušao u polufinale

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
08:58 12.07.2014.

BRAVO Ivo !!!! Samo hrabro naprijed ovo je velika prilika da osvojiš ovaj turnir !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije