Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Filipinima

Papu Franju tajfun Amang 'potjerao' iz Taclobana

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.01.2015.
u 15:30

Papin zrakoplov stigao je četvrt sata prije predviđenog vremena kako bi izbjegao tajfun Amang, ali je morao napustiti Tacloban četiri sata prije programa

Papa Franjo stigao je danas na filipinski otok Leyte kako bi utješio pučanstvo stradalo 2013. godine u tajfunu Yolanda, a morao je otići četiri sata prije predviđenog zbog dolaska novog tajfuna Amang.

Papin zrakoplov stigao je četvrt sata prije predviđenog vremena kako bi izbjegao tajfun Amang, ali je morao napustiti Tacloban četiri sata prije programa. Kasnije se vidjelo kako se dobro postupilo time što je papin zrakoplov otišao s otoke prije, jer je sljedeći zrakoplov tajfun "odgurao" na travnjak.

Tek što je izašao iz zrakoplova, Papa je bio zapljusnut kišom i vjetrom. Morao je odjenuti žutu kabanicu. Pripremio je govor na engleskom jeziku, kao što su svi njegovi govori tijekom putovanja u Šri Lanku i na Filipine bili na engleskom, ali je bez čitanja govorio na španjolskom jeziku. Kazao je kako je, kada je vidio što se dogodilo 8. studenoga 2013. na otoku prolaskom tajfuna Yolanda, odlučio odmah da će doći na Filipine.

- Kada sam u Rimu vidio tu katastrofu osjetio sam potrebu da budem tu. Toga dana sam odlučio doći, načiniti taj put. Došao sam da budem s vama. Možda ćete kazati da je to kasno, ali sada sam tu, kazao je Franjo na španjolskom jeziku, svome jeziku, a svećenik je prevodio na engleski jezik. Gledao je napaćene ljude. Žene su plakale.

- Tu sam da vam kažem kako Isus nas ne razočarava...Mogli biste mi kazati: Oče, mene je razočarao jer sam izgubio dom, obitelj, sve što sam imao, sada sam bolestan...To je točno i ja štujem taj osjećaj, ali istodobno Isus je na križu i ne razočarava nas, kazao je Franjo i dodao kako su mnogi izgubili sve i kako ne nalazi riječi, "ne znam što vam kazati".

Zbog tajfuna Papa se morao prije vremena vratiti iz Taclobana u Manilu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

(Foto: Reuters/Pixsell)

>> Za vrijeme papina boravka na Filipinima napuštenu djecu strpali su u zatvore

Komentara 3

Avatar Naravno
Naravno
16:54 17.01.2015.

Bog opet šalje poruku papi da nije iskren u svojim namerama i molitvama. Ali jezuta je uporan u svojim jezuitski nameri da prkosi Bogu. Od prilike u ovo vreme prošle godine papa se molio za mir u Ukrajni . Očitolio za mir u Ukrajni . Očito da nije bio iskren u svojim molitvama . Pustio je dva goluba mira , Bog je pustio galeba i gavrana na golubove. i tako je pokazao šta misli ovom bogohulniku koji ima nameru da dovede antihrista na vlast.

VR
Vojislav_Radakovic
20:38 17.01.2015.

Suosjecam s vama i bog je s vama, ali eto zaboravio sam ponijeti kisobran...

Avatar emilsalis
emilsalis
16:09 17.01.2015.

papa je trebao davno vec to znati....Da ima Boga, zgrade na Kaptolu ne bi imali gromobrane !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije