Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠTO PRIJE ZABORAVITI'

Žorić: Ovaj poraz može biti bezazlen ako pobijedimo Grčku i Portoriko

Žorić
Foto: Ramon Navarro/UESyndication/PIXSELL
01.09.2014.
u 18:10

- Nije ugodan osjećaj kada te pobijedi netko od koga si, gledajući igrače, bolji no kao jedan od iskusnijih moram utjecati na to da ovu utakmicu što prije zaboravimo - kaže Žorić.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u košarci neočekivano poražena od Senegala (75:77).Uz samo jednu pogođenu tricu više (7 od 26) Hrvatska se i ovaj puta mogla provući kroz iglenu ušicu, baš kao i protiv Filipina, no Bogdanović i Rudež u posljednje su dvije minute promašili otvorene trice, što se dogodilo i Simonu, ali preko ruke senegalskog centra. Ideju tog napada Simon je objasnio ovako:

- Trebala su nam tri koša za produžetak pa sam htio da se zbune u obrani od pick and rolla, no centar je iskočio i morao sam šutirati preko njega.

Senegalova trica 47 posto

Na koncu je tricu pogodio Rudež, ali prekasno, u posljednjoj sekundi utakmice, za ublažavanje poraza do kojeg je došlo i zbog prevelikog broja primljenih koševa iz reketa.

Razlog tome kapetan Leni Roko Ukić uočio je u sljedećem:

- Treću utakmicu zaredom dobili smo s centarske pozicije 30 koševa, što dokazuje da smo svi skupa dosta mekani u reketu.

Napadački naši centri nisu bili loši (Šarić 15 koševa, 4 asistencije i Tomić 14 koševa, 9 skokova), no dojma smo da smo ipak previše živjeli od dalekometnog šuta. Bogdanović (1-7), Markota (0-3), Rudež (2-5) i Simon (2-5) šutirali su zajedno trice 5-20 o čemu je Markota kazao:

- Znali smo da oni dobro zatvaraju reket, a to je i naša igra. Bili su to rezonski šutevi, ali nisu ulazili. S druge strane, oni su iznenadili šuterski.

Možda i možemo, ali samo uz bolju obranu o čemu je pričao i Žorić:

- Nije ugodan osjećaj kada te pobijedi netko od koga si, gledajući igrače, bolji no kao jedan od iskusnijih moram utjecati na to da ovu utakmicu što prije zaboravimo. Kao i onu protiv Argentine. Jer, pobijedimo li Grčku i Portoriko, ovaj poraz može ispasti bezazlen. Dakako, moramo igrati bolju obranu, jer se samo uz nju možemo razigrati i ako dođe loš šuterski dan kao što je bio ovaj.

>> Ljutiti Repeša: Imamo balkanski mentalitet

Komentara 4

SE
sestrićna
19:23 01.09.2014.

uz dužno poštovanje žorić izgleda na terenu kao da umire..prespori smo i bezidejni..ako nas ne idu trice nas može pobjediti obala bjelokosti..sreća da su nas protiv argentine išle trice..

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
19:35 01.09.2014.

Ovaj poraz može biti fatalan ako nas uz Boga i domoljublje pobijedije i Grčka i Portoriko.

VI
vibrator
08:29 02.09.2014.

ukić je rekao pola istine, druga polovine je njegova igra. nekako se ne brinem oko ovog poraza. mislim da možemo bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije