Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Goal

Zidane je nahvalio Sliškovića, a evo kako mu je Baka uzvratio: Bio je prosječan klinac...

Blaž Slišković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.11.2014.
u 17:14

– Ne sjećam se Zidanea iz tog vremena. Nisam ga tada gledao. Nije on bio nogometaš kao, primjerice Alen Halilović, da je pažnju nogometne javnosti privukao već sa 16 godina

– Sjećam se sezone 1986./1987. kad je u Marseilleu igrao izvanredan veznjak Blaž Slišković, kojeg sam uživao gledati. Zaista, Slišković je bio čudesan igrač, koji je na zadivljujući način zabijao golove čak i izravnim udarcem iz kornera! Danas djeca za idole imaju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a meni i mojoj generaciji idoli su bili tadašnji nogometni velikani Enzo Francescoli, Blaž Slišković i Jean-Pierre Papin, rekao je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Zinedine Zidane, a u razgovoru za Goal Slišković je odgovorio:

– Ne sjećam se Zidanea iz tog vremena. Nisam ga tada gledao. Nije on bio nogometaš kao, primjerice Alen Halilović, da je pažnju nogometne javnosti privukao već sa 16 godina. On je bio prosječan igrač i trenirao je, a nogometno je eksplodirao tek poslije, rekao je Slišković.

A što je još rekao o Zidaneu, kako je komentirao Goalov Hall of Fame te što misli o razvoju mladih talenata, pročitajte na Goalu.

>>Pele u Goalovoj Kući slavnih

Komentara 9

PO
postolar
19:42 11.11.2014.

Ima san priliku gledat ovog velikog igrača,uživo na našen Poljudu,tada 80-tih definitivno najveći igrač bivše države.Radi njega se išlo na utakmice, dvi finte,protivničkom igraču balun kroz noge,gol direktno iz kornera,dodavanje preko cijelog igrališta "na trepavicu" smo mi ekipa iz dvora govorili.Njegovi potezi su se prepričavali,kopirali,a tuga nan je bila kad mu je Serpak iz OFK Beograda slomija nogu.Pola godine bez našeg Bake.U gradu je jedan vozač iz gradskog prijevoza ima istu frizuru i istu bradu ka Baka,a iza njegovog sjedala je umisto voznog reda bija poster Bake iz SN revije.Grad je bija lud za Blažom,slično kao i par godina kasnije kad je Toni Kukoč košarkaškom magijom oduševljavao veliko i malo.Šteta je velika bila da tadašnji Hajduk sa Vujovićima,Gudeljom i Bakom koji su bili kostur momčadi,nisu osvojili ništa značajnog,iako je Hajduk 80-tih u europskim okvirima predstavlja odličnu momčad.Tada se govorkalo po gradu da je veliki kockar,pa se poker igra sa Vujovićima,da se znalo i potuć zbog pokera.Ali pitanje je koliko je u tome bilo istine,Split je čudan grad,a Baka je bija baš to čudesan igrač !!!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
18:01 11.11.2014.

Da nije bilo parka,rondoa i Svjetlane Kitić nitko mu nebi bio ravan,ali sve u svoje vrijeme.Dijamant koji se nije dao brusiti!

LE
LeonardS
18:16 11.11.2014.

Legenda nogometa, bio i ostao veliki čovjek!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije