Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKA LIGA

Žapci zamalo iznenadili Jug, no zapucali su dva peterca i 10 igrača više

Mladost - Jug
Foto: Dino Stanin/Pixsell
12.04.2014.
u 23:16

Jug i Primorje igrat će u finalu Jadranske vaterpolske lige. Jug je pobijedio Mladost 8:7, a Primorje je bilo bolje od Jadran (HN) 8:3.

Kako su prije nekoliko dana bili blizu osvajanja Eurokupa, tako su vaterpolisti Mladosti još bliži bili finalu završnog turnira Jadranske vaterpolske lige u Zadru.

Iako s atributom autsajdera, Zagrepčani su sjajno otvorili polufinalni dvoboj s Jugom. Poveli su s 4:1, ali su potom čak 17 minuta ostali bez pogotka. Prijelomni trenutak dogodio se na početku druge četvrtine kada je Kristijan Milaković iz peterca propustio dovesti žapce u vodstvo s 5:2. Promašio je vrata, a potom su jugaši napravili preokret i došli u vodstvo sa 6:4.

Ipak i zvaršnica je bila burna, gotovo dramatična, zbog prigovora su isključena obojica trenera - Vjekoslav Kobešćak iz Mladosti i Miho Bobić iz Juga - Mladost je pri Jugovu vodstvu od 8:7 u posljednjoj minuti imala napad za izjednačenje, ali je Bukićevu loptu umješno ukrotio Bijač svojom desetom obranom (Pavić 8), pa su Dubrovčani s pobjedom od 8:7 (2:4, 4:0, 1:1, 1:2) ušli u nedjeljni finale (17.15, HTV 2) u kojemu će im, očekivano, suparnik biti Primorje koje je sa 8:3 pobijedilo Jadran (HN).

- Odigrali smo rutinsku utakmicu u kojoj se nismo željeli previše umarati i to smo i ostvarili. Čuvamo energiju za sutra i vjerujem kako ćemo odigrati utakmicu na visokom nivou i osvojiti Finalni turnir Triglav Jadranske lige - rekao je trener Primorja Ivan Asić.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Mladostaši su od četiri peterca realizirali samo dva, a od 11 napada s igračem više iskoristili samo jedan.

Pogotke za žapce postigli su Bukić (3), I. Milaković, Lončar, Vukičević i K. Milaković, a za gospare Bošković (3), Janović (3) i Dobud (2).

Utakmicu života odigrao je Luka Lončar koji je zaradio većinu Mladostinih peteraca i igrača više.

- Najavljivali smo da nas čeka teška utakmica i bili smo u pravu. Mladost je prve dvije četvrtine dominirala i vodila, a mi se nismo snašli na samom početku utakmice. No, Miho je zabio dva gola, pale su Bijačeve obrane i stvari su krenule na bolje. Utakmica je bila dobra za gledatelje, no za nas trenere i nije. Sutra nam se u finalu to ne smije dogoditi. Mladost nas nije kaznila u više navrata, no Primorje bi itekako moglo - rekao je trener Juga Miho Bobić.

>> Mladost pobijedila Spartak, ali gosti osvojili Eurokup

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije