Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar:

Zabrinut sam zbog vanjske linije, bez Duvnjaka nam izgledi padaju

11.08.2017.
u 23:35

On je nama važan koliko je Sandro Sukno bio vaterpolistima na SP-u.

Lino Červar, izbornik rukometaša Hrvatske, pomno je pratio Svjetsko prvenstvo u vaterpolu. Jer, u stručnom stožeru vaterpolista bio je i Pero Kuterovac, stručnjak za kondicijsku pripremu kojeg je Hrvatski rukometni savez angažirao za Europsko prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin.

– Pero je u ovom trenutku tražena roba i sigurno je da je riječ o velikom stručnjaku. Već smo zajedno prošli dvoje pripreme. I odmah da kažem. Nije isto pripremati vaterpoliste i rukometaše jer se tu radi o sasvim drugačijem načinu kretanja. S obzirom na to da Pero ima svoj prostor za vježbanje u Kutiji šibica, većina rukometaša, a posebice PPD Zagreba, jako ga dobro poznaje, ali i njegov rad. Uostalom, Kuterovac je pokazao volju i ima sigurno velik motiv da i s rukometnom reprezentacijom napravi dobar rezultat – kaže Červar.

Zabrinuli me juniori

Kako to da nikad prije, za vrijeme najvećih uspjeha hrvatske rukometne reprezentacije, niste imali prilike raditi s njime?

– U svoje vrijeme imao sam Miljenka Raka i Danijela Jurišića. Prvi je danas u nogometnom klubu West Ham, a drugi u rukometnom klubu Vardar koji je prvak Europe. Ja sam uvijek radio samo s najboljima, a u tom trenutku njih su dvojica bila među najboljima. Ne treba zaboraviti da će uz Kuterovca s nama biti i Mirko Krolo, još jedan vrhunski stručnjak za kondicijske pripreme – naglasio je Červar.

Uskoro će prve ozbiljne pripreme za Europsko prvenstvo, one u listopadu.

– Ima još puno vremena do tada, a ja sam i dalje zabrinut za našu prvu vanjsku liniju. Duvnjak se oporavlja od operacije i govori mi da će biti sve u redu. Slišković je i dalje out, a Marko Kopljar je počeo igrati u svom novom klubu, Füchseu. Znam, svi će reći – imamo Cindrića, Mamića, Stepančića, Karačića. Ali Duvnjak je isto što i vaterpolistima Sukno. A bez Sukna sigurno ne bi bilo nimalo lako doći do zlata u Budimpešti – kaže Červar.

Kako komentirate rano ispadanje, u osmini finala, juniora na Svjetskom prvenstvu u Alžiru?

– Ukratko, zabrinut sam zbog tog lošeg rezultata. U toj generaciji jednostavno ne vidim nijednog igrača za seniorsku vrstu i to je jako žalosno. Posebno smo loše igrali obranu, a znamo da je obrana u rukometu jako, jako bitna. Nadam se da će kadeti u Gruziji postići puno bolji rezultat. To je jedna nadarena generacija koju predvode Jaganjac, Lučin, Martinović. Taj Jaganjac mi se jako sviđa. Bio je na zadnjim pripremama i vidi se da je dečku rukomet jako važan u životu. I neću biti sretan ako ostane u mladoj momčadi PSG-a. Tamo nema tko kvalitetno raditi s njim. Nije mi drago ni što je Šebetić otišao u Francusku, ali ne želim se miješati u politiku kluba – rekao je Červar.

Sulić i Čupić u listopadu

Kad smo već kod kluba, kakva je situacija s vašim angažmanom u skopskom Metalurgu?

– Morat ću to uskoro riješiti. Kako? Još ni ja ne znam – kaže naš izbornik.

U listopadu su dogovorene i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije koja nas je na Svjetskom prvenstvu u Parizu pobijedila u susretu za treće mjesto. Uvijek je zanimljivo gledati taktičko nadmudrivanje Line Červara na jednoj i Veselina Vujovića na drugoj strani. Još otkako su obojica radila kao treneri u Makedoniji, jedan u Metalurgu, drugi u Vardaru.

– Kod njih ćemo sigurno igrati u Ljubljani, pretpostavljam da ćemo kod nas igrati u Zagrebu ili negdje u okolici Zagreba kako ne bismo trošili puno vremena za putovanja – zaključio je Červar.

Na listopadske pripreme Červar će zvati samo igrače s kojima računa za Europsko prvenstvo. Tu bi se prvi put trebali nakon stanke pojaviti Renato Sulić i Ivan Čupić.

Lino je oprezan jer puno puta je prošao ovakve akcije i ovako velike turnire. I zna koliku to opasnosti nosi, a očekivanja su velika.

Komentara 1

GU
General_U
14:19 12.08.2017.

koga nema bez njega se mora,a da je domagoj klasa je i ako ne bude sto posto spreman falit će!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije