Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halil Jaganjac

U PSG-u kum mi je Stepančić, a Karabatić prevoditelj...

Halil Jaganjac
Foto: Pixsell
1/6
26.06.2017.
u 07:54

Da mi je netko prije tri godine rekao da ću biti na pripremama reprezentacije, rekao bih mu da je lud, kaže Jaganjac

Halil Jaganjac (19) bio je najmlađi igrač na pripremama hrvatske rukometne reprezentacije u Poreču. Poziv Line Červara zatekao ga je u Parizu gdje je ove sezone igrao za mladu momčad PSG-a.

- Naravno da sam bio iznenađen kad sam dobio poziv. Prvo sam bio u šoku, a onda sam svoju radost podijelio s najbližima. Velika mi je i neopisiva čast što me na pripreme pozvao čovjek koji iza sebe ima velike trenerske uspjehe. To je trener koji je trenirao i još uvijek trenira velike svjetske igrače, osvajače europskih i svjetskih medalja. Za mene je tih desetak dana u Poreču iznimno iskustvo. Trenirao sam s igračima koje sam prije tri godine gledao samo na televiziji i divio se njihovim rezultatima. Da mi je netko prije tri godine rekao da ću biti na pripremama hrvatske reprezentacije, rekao bih mu da je lud – kazao je Jaganjac.

Izbornik vas je puno hvalio...

- Trudio sam se. Na svakom treningu davao sam sto posto. Kao mladi igrač, htio sam se dokazati izborniku, ali i ostalima – naglasio je.

Serdarušić ga hvali

Je li moguće da zaigrate na EP-u u Hrvatskoj?

- Uh, konkurencija je vrlo jaka na mjestu lijevog vanjskog šutera. Uvijek postoji nada, ali znate i sami kakva imena igraju u našoj reprezentaciji.

Kakva je bila sezona u PSG-u?

- Mislim da sam puno naučio igrajući za mladu momčad PSG-a. Igrali smo u 3. francuskoj ligi i osvojili prvo mjesto i tako se plasirali u viši rang. Često sam bio na seniorskim treninzima PSG-a, barem triput tjedno. Puno sam razgovarao sa Zvonimirom Serdarušićem, trenerom prve momčadi, kao i s njegovim pomoćnikom Stafanom Olssonom. Svaki savjet dvojice takvih trenera zlata je vrijedan. Užitak je raditi s takvim svjetskim veličinama kakve su Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Luc Abalo, Tierry Omeyer... Ovdje je običaj da svakom mladom igraču jedan igrač iz prve momčadi bude „kum“, pa ne čudi da su meni dodijelili Luku Stepančića. S Lukom sam u odličnim odnosima – istaknuo je Halil.

S kime ste se najčešće družili od igrača prve momčadi?

- Najbliži po godinama mi je Benoit Kounkoud koji je dvije godine stariji, ali svi igrači bili su susretljivi prema meni. Recimo da sam najviše razgovarao s Nikolom Karabatićem koji mi je ujedno i pomagao s francuskim jezikom.

Polaže ispite internetom

Hoćete li sljedeće sezone ostati u mladoj momčadi PSG-a?

- Znam da je izbornik razgovarao s mojim bratom Isakom i da je predložio da idem negdje gdje ću igrati jače utakmice. Znam i ja da bi to bilo puno bolje, no te stvari prepuštam menadžeru i bratu.

Kako ste se snašli u Parizu?

- Bilo mi je u početku jako teško, što je razumljivo. Veliki grad, novi ljudi, drukčija kultura, nisam znao jezik... Ali sve sam brzo pohvatao i nakon godinu dana mogu reći da sam naučio jedan svjetski jezik. Svaki dan bilo mi je sve lakše. Uglavnom sam dane provodio na treninzima, vikendom igrao utakmice. Usput sam i učio jer sam još srednjoškolac. Polagao sam ispite preko interneta. Tako da i nisam imao puno vremena. A i ne zanimaju me izlasci - rekao je Halil.

Ovo ljeto očekuje vas nastup na SP-u do 21 godine u Gruziji?

- Očekivanja su velika. Prošlo ljeto bili smo drugi na Europskom prvenstvu. Još i danas pamtim taj nesretni poraz u finalu od Francuza, a vodili smo i s pet-šest pogodaka prednosti. Ostao je gorak okus, ali vrijeme je da u Gruziji odemo do samoga kraja. Imamo odličnu generaciju i vjerujem u te dečke – istaknuo je.

Stigli ste gledati i rukomet na pijesku, EP u Zagrebu?

- Da, i baš je to zanimljiv sport. Nisam ga nikad igrao, ali mi se čini vrlo atraktivan. Možda se jednog dana okušam – zaključio je Halil.

Ovaj mladi igrač imao je zanimljive treninge dok je igrao u Kozali. Naime, s bratom Isakom otišao bi barem jednom tjedno u šumu i cijepao drva. Naime, svi u obitelji su drvosječe, a Halil navodno jako dobro barata sjekirom. Ali još bolje barata rukometnom loptom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije