Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tibor Halilović

Volim film i režiju, na faksu sam prilog montirao i šest sati

31.07.2020.
u 12:36

– Uvijek ću pamtiti utakmicu u kojoj sam osvojio prvi trofej, nadam se ne i zadnji. To mi je jedna od najdražih utakmica – kaže nam Tibor koji se sličnom scenariju nada i u subotu u susretu s Lokomotivom

Nakon što je početkom 2019. godine Tibor Halilović (25) došao u Rijeku prometnuo se u ponajboljeg igrača kvarnerske momčadi. Ove je sezone često bio u momčadi kola, nastupio je u 35 utakmica, postigao tri pogotka... prošle je sezone zabio gol i u finalu Kupa Dinamu (3:1) i osvojio prvi trofej u karijeri.

– Uvijek ću pamtiti utakmicu u kojoj sam osvojio prvi trofej, nadam se ne i zadnji. To mi je jedna od najdražih utakmica – kaže nam Tibor koji se sličnom scenariju nada i u subotu u susretu s Lokomotivom.

– Vjerujem da možemo pobijediti i pokazati da smo bolji, barem zbog našeg većeg iskustva igranja takvih utakmica – kaže mladi Zagrepčanin prisjećajući se kako je uopće došao do nogometa.

U Poljskoj je puno naučio

– Stariji brat i bratić počeli su igrati, tako sam krenuo da ne budem sam doma – priča veznjak koji na leđima nosi broj 8.

– Kao mali sam imao kopiju hrvatskog dresa Prosinečkog i tako sam i ja krenuo s tim brojem. To mi je jedan od dražih brojeva i igrača. Bio mi je uzor, a kasnije sam gledao Zidanea i Iniestu. Njega sam najviše volio gledati.

Tibor je krenuo u Dinamovoj omladinskoj školi, bio je u Lokomotivi pa je, relativno mlad, otišao put Poljske. Je li mu žao?

– Mislim da je to bila dobra odluka. Istjecao mi je ugovor, nisam dobio pravu priliku i pronašao sam novu sredinu. U Wislu sam otišao zbog ambicija i želje za dokazivanjem. Vidio sam kako je vani; čvršći nogomet, puno trke, više duela, dok je ovdje glavna tehnika.

Nakon Wisle došao je u Rijeku, u kojoj se sjajno snalazi. Tibor je poznat po tome što puno trči. U jednoj utakmici protiv Slavena Belupa pretrčao je rekordnih 13,26 km. Marcelo Brozović pretrčao je 16,33 km tijekom 120 minuta polufinala Svjetskog prvenstva. Bi li i Tibor to mogao?

– Teško je usporediti se s tako velikim igračem. To je viša razina, polufinale, produžeci, veća kilometraža. No, uvijek sam imao dobre kapacitete i mogao sam puno trčati. Bio bi veliki kompliment usporediti se s Brozovićem – kaže skromno Halilović koji je i sam nastupao za reprezentaciju, ali mlađe uzraste.

Ima li nade za A-vrstu?

– To mi je velika želja, nema veće časti nego biti pozvan u reprezentaciju. Naši igrači igraju u velikim klubovima i velika je čast da se o vama uopće razmišlja.

Halilović je poznato prezime u hrvatskom nogometu. Zanimalo nas je koliko puta su ga ljudi pitali što mu je Alen i nervira li ga to?

– Kada sam bio mlađi, to mi je smetalo jer svatko želi da ga se gleda kroz vlastito ime i igru. Posebice jer je on mlađi od mene, iako je u mlađim kategorijama bio iznad svih nas. No, već me dugo nitko nije to pitao. Valjda je to pokazatelj da sam na dobrom putu.

Sudeći po igrama te dvojice igrača, ne bismo se čudili da sada Alena pitaju što mu je Tibor.

Inače, taj dečko iz Dupca je prvostupnik novinarstva, tri je godine pohađao Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.

– Bio sam uvijek dobar u školi i bilo mi je normalno da nastavim. Gledao sam što bih mogao kombinirati uz nogomet, razmišljao sam o ekonomiji, politologiji i novinarstvu. Sviđa mi se posao sportskog komentatora i novinara. Rekao sam si: ako ne uspijem s nogometom, opet imam neko iskustvo i to ću iskoristiti.

Na fakultetu je upisao smjerove tisak i televizija.

Ima i objavljeni članak

– Svidjela mi se televizija. Svi su mi govorili da se tamo mora puno raditi, ali me zato i privlačila. Montirao sam priloge, volio sam te stvari iza kamere; režiju i montažu. To me baš zanimalo. Jednom sam radio neki složeni prilog pet-šest sati.

Je li vam koji članak objavljen?

– Jedan u studentskim novinama Global. Bilo je to na trećoj godini kada sam radio intervju s trenerom pilatesa. Ponosim se time.

Da sada možete birati, s kim biste radili intervju?

– S Ericom Cantonom. On je osebujan lik, a kao mali bio sam fan Uniteda. Vidim da je sada i politički angažiran, a snima i filmove... bacio se u televizijske i filmske vode, a ja sam ljubitelj filma pa bih o tome mogao s njim i razgovarati.

Kakve filmove volite?

– Drame, trilere... Volim Christophera Nolana i Davida Finchera. Kevin Spacey mi je sjajan kao glumac. Njegovi filmovi “American Beauty” i “L.A. Confidential” su mi vrhunski.

Biste li mogli preporučiti neki film?

– L.A. Confidential, sjajna je glumačka ekipa, a od novijih “Get Out” od Peelea. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije