Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajan posao

Za Dinamo je odigrao samo 14 minuta, a u blagajnu će donijeti pozamašnu svotu

Roko Baturina
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
31.07.2020.
u 10:16

Kako sada stvari stoje, najbliže je odlasku Amer Gojak, za tog veznog igrača ima zainteresiranih, a i on je već dugo u Maksimiru

Tih nekoliko dana odmora koliko su igrači Dinama dobili stvar je prošlosti, plavi su jučer započeli kratke pripreme za novu sezonu koja počinje za dva tjedna utakmicama Hrvatske nogometne lige.

I dok budu trenirali i igrali, plavi će pomalo gledati i kako se raspleće završnica Lige prvaka, jer o tim rezultatima ovisi u kojem će pretkolu nove sezone Lige prvaka igrati.

Naime, zasad kreću u 2. pretkolu potkraj kolovoza, ali moguće je da na kraju startaju tek u 3. pretkolu, sredinom rujna, što bi Zoranu Mamiću dobro došlo da što bolje složi momčad za životno važne kvalifikacije.

Jer, dok se u HNL-u još i može koji put kiksati s obzirom na 36 utakmica i puno vremena za popravak, u kvalifikacijama za Ligu prvaka popravnog nema, pogotovu u tom drugom i trećem pretkolu.

U ovim kratkim pripremama koje će zacijelo biti specifične, Mamić kani i pročistiti svlačionicu, 40 igrača koji su u prošloj sezoni prošli kroz prvu momčad i nastupali kani smanjiti na 25 igrača, od kojih će trojica biti vratari, i od toga neće odustati.

Doduše, prijelazni rok u jačim ligama traje do 5. listopada, kod nas do 16. listopada, pa će neki možda i do tada rješavati pitanje gdje će igrati u novoj sezoni.

Spominje se Argentinac

Zainteresiranih klubova za igrače Dinama ima napretek, no tek treba vidjeti tko će donijeti konkretnu i za sve zadovoljavajuću ponudu. Kako sada stvari stoje, najbliže je odlasku Amer Gojak, za tog veznog igrača ima zainteresiranih, a i on je već dugo u Maksimiru. K tome, Mamić ima puno veznih igrača i dođe li dobra ponuda za Gojaka, a navodno se priprema s nekoliko adresa, Dinamo će ga prodati.

Mađarski mediji pišu da Ferencvaros priprema transfer-bombu, da dovodi Dinamova kapetana Arijana Ademija, ali to se neće dogoditi. Niti bi Ademi išao u Mađarsku, niti bi Dinamo svog kapetana i sad već legendu kluba prodao u klub koji ipak više nema europski ugled, tako da se taj mogući transfer može zaboraviti. No, dođe li ponuda kakvog jakog kluba iz neke od najjačih liga i financijski kolač bude bogat, tada bi se takva transakcija mogla realizirati.

Također, pojavila se priča da bi Osijek rado u svojim redovima vidio Lovru Majera, jako nadarenog igrača koji u Dinamu još nije pokazao svu svoju raskoš, osim u zadnjoj utakmici protiv Varaždina u kojoj je briljirao. I u osječkom klubu ne skrivaju da bi rado imali takvog igrača, ali u Dinamu nas uvjeravaju da Osijek ne može toliko platiti koliko bi Dinamo tražio za Majera, niti ga uopće namjerava prodati Osijeku. Jedino bi se možda mogla razmatrati mogućnost posudbe, ali čisto sumnjamo da je i to moguće.

No, gotovo je realiziran transfer mladog napadača Roka Baturine u Ferencvaros. Taj dvadesetogodišnjak bio je na posudbi u slovenskom Bravu i igrao je odlično. Svidjelo se to Mađarima i posao je pri kraju, a Dinamo će dobro zaraditi za igrača koji je bio u školi Hajduka, pa se preselio u RNK Split, a potom, zajedno s ocem Matom i bratom Marinom, koji je i dalje u školi plavih, prešao u Dinamo.

I sad su plavi na pragu dobrog posla, Ferencvaros će platiti oko milijun eura za Baturinu, a plavima će pripasti i 20 posto od njegova budućeg transfera. Ne ulazimo u procjenu je li Baturina mogao igrati značajniju ulogu u Dinamu s obzirom na svoje igračke kapacitete, ali financijski je to dobar posao. Naime, Roko je za prvu momčad Dinama odigrao samo 14 minuta.

Za usporedbu, donedavni kapetan Hajduka, koji je za bijele odigrao 165 utakmica, odlazi u poljsku Legiju za 700.000 eura i 10 posto od sljedećeg transfera. A po Transfermarktu, vrijedi 1,7 milijuna, dok je Baturina procijenjen na 400.000, a ide za milijun eura i veći postotak od sljedećeg transfera.

Dilaver nije u prvom planu

Zasad se čini da plavi s posudbe ne namjeravaju vratiti Ivu Pinta, ne treba im ni Atiemwen, kao ni Hajrović, Moubandje se pokazao kao promašaj, a ima i veliku plaću, dok treba vidjeti kako će se sve razvijati s Dilaverom koji je bio važan igrač kod Bjelice, no čini se da Mamiću baš i nije u prvom planu iako mu je aktivirana klauzula o produljenju ugovora na još godinu dana.

Dinamo je želio u svoje redove vratiti Leonarda Sigalija, i nekadašnji stoper Dinama želio se vratiti u Zagreb, ali sada se čini da od toga neće biti ništa. Iako ga plavi žele, iako se on želi vratiti u Zagreb jer mu je supruga Hrvatica, te bi se s djetetom želio ponovno vratiti u grad u kojem je uživao, njegov argentinski klub Racing ne želi ga pustiti.

Iako je argentinsko prvenstvo prekinuto nakon 23 kola i ne zna se kad će se igrati novo, Racing ima kontinentalne ambicije i treba mu Sigali te mu ne želi izaći u susret i pustiti ga u Dinamo. Jer, ima važeći ugovor, a navodno i veliku odštetnu klauzulu koju Dinamo niti može niti želi platiti.

Plavi sad prate druge stopere, spominjao se još jedan Argentinac, ali i za njega je odšteta između dva i četiri milijuna eura, a to je za klupsku blagajnu ipak previše. Uostalom, nisu plavi baš ni deficitarni na toj poziciji, čak ako i Dilaver ode, ostaju Theophile, Gvardiol i Šutalo, a na teren bi se uskoro trebao vratiti i Dino Perić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije