Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN BAHREINA

Vettelu pole position, Schumacher kreće sedmi

Sebastian Vettel
AFP
13.03.2010.
u 13:18

Sebastian Vettel u Red Bullu startat će prvi na prvoj utrci sezone na Velikoj nagradi Bahreina. Iza njega kreću dva Ferrarija, Felipe Massa i Fernando Alonso, dok će Michael Schumacher u Mercedesu krenuti sa sedme pozicije.

Veliko iznenađenje napravio je Sebastian Vettel u Bahreinu i osvojio pole position u Bahreinu. Iza njega kreće dvojac iz Ferrarija, Massa i Alonso, dok će svjetski prvak iz 2008. godine Lewis Hamilton krenuti sa četvrte pozicije.

- To je veliko iznenađenje - bila je prva Vettelova reakcija nakon kvalifikacija.

- Tijekom zimskih testiranja nitko zapravo nije znao gdje je, iako je bilo jasno da smo prilično jaki, ali istovremeno blizu ostalim konkurentima. Tijekom jučerašnjih treninga nismo bili dobri koliko smo se nadali, tako da su mehaničari imali dugu noć. Znao sam da imamo dobar automobil, ali trebalo je sve posložiti. Sretan sam zbog “pole positiona”, lijep je to osjećaj.

Michael Schumacher izgubio je prvi momčadski dvoboj. Nico Rosberg završio je peti, dok će sedmerostruki svjetski prvak krenuti sa sedme pozicije. Ispred njega još se ugurao u Mark Webber.

- Zadovoljan sam sedmim mjestom nakon što sam toliko dugo bio izvan Formule 1. Slučajno se radi o istoj poziciji koju sam imao u svojoj prvoj utrci karijere, u Belgiji 1991. Bilo je zabavno raditi s mojom novom momčadi, cijenim sve njihove napore i podršku. Imam osjećaj da smo tijekom ovog vikenda napredovali korak po korak, tako da se radujem utrci - kazao je Schumacher.

Branitelj naslova Jenson Button starta kao osmi, a iz petog startog reda kreću Robert Kubica i Adrian Sutil.

Barrichello, Liuzzi, Hulkenberg, de la Rosa, Buemi, Kobayashi i Petrov oprostili su se u drugom dijelu kvalifikacija, koje je najbrže odvozio Sebastian Vettel.

Nakon prve runde kvalifikacija najbrži je bio Fernando Alonso, a povratnik u formulu 1 Michael Schumacher završio je tek na devetom mjestu.

U prvom dijelu kvalifikacija ostali smo bez Glocka i di Grassija u Virginu, Trullija i Kovalainena u Lotusu, a na začelju je bio dvojac Hispania Racing Teama Bruno Senna i Karun Chandhok. Alguesari u Torro Rossu kao 18. također je svoj nastup završio već nakon odvoženih 20 minuta.

 Utrka je na rasporedu u nedjelju u 13 sati.

Rezultati kvalifikacija VN Bahreina:
1. Sebastian Vettel   (RBR-Renault)  1:55.029  
2. Felipe Massa  (Ferrari)         1:54.242  
3. Fernando Alonso  (Ferrari)  1:54.608  
4. Lewis Hamilton  (McLaren-Mercedes) 1:55.217  
5. Nico Rosberg  (Mercedes GP) Ltd 1:55.241  
6. Mark Webber     (RBR-Renault)  1:55.284
7. Michael Schumacher  (Mercedes GP)      1:55.524  
8. Jenson Button  (McLaren-Mercedes) 1:55.672  
9. Robert Kubica (Renault)          1:55.885  
10. Adrian Sutil  (Force India)      1:56.309  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije