Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI U SALZBURGU

Velike kolone za navijače Dinama, rigorozni austrijski policajci imaju svoju metu

Zagreb: BBB u koloni krenuli na stadion s transparentom
Borna Filic/PIXSELL
05.10.2022.
u 13:11

Iako je na zadnjoj utakmici  naše reprezentacije bilo dvadesetak tisuća navijača, lakše su stigli do odredišta nego nekoliko tisuća Dinamovih fanova danas u Salzburg

Put do Salzburga za hrvatske je navijače bio složeniji nego onaj zadnji u Beč kada je igrala naša reprezentacija. Iako je na zadnjoj utakmici  naše reprezentacije bilo dvadesetak tisuća navijača, lakše su stigli do odredišta nego nekoliko tisuća Dinamovih fanova danas u Salzburg.

Gotovo sat vremena trajao je zastoj na Karavankama, a u koloni najviše automobila zagrebačkih registarskih oznaka.

Dečki su se ispred  kombija zagrijavali za utakmicu. No, rigorozna austrijska policija ništa nije prepuštala slučaju. Na nekoliko punktova prema Salzburgu glavna meta bili su im kombiji s Dinamovim navijačima.

Navijači Dinama, Bad Blue Boys
Foto: Borna Filic/PIXSELL

I ovaj put Dinamo je imao snažnu podršku svojih navijača iz Austrije. Stigli su iz svih krajeva, a ekipu iz Beča predvodio je Nikica Pavlek. S desetak prijatelja nije želio propustiti ovu važnu utakmicu. Pavlek je inače prošao sve selekcije u Dinamovoj omladinskoj školi, osvajao malonogometni turnir Kutiju Šibica, a u Beču posjeduje nogometnu akademiju "Kick it like Niki".

- Inače ne propuštamo Dinamove utakmice, kao ni one naše reprezentacije. Dinamo mi je sjajan zadnjih sezona, očito je da su sazreli za novi europski iskorak - kaže Pavlek, dvostruki najbolji igrač Kutije šibica.

U Salzburgu smo sreli i Marija Tutu, također bivšeg nogometaša koji je također prošao Dinamove selekcije, u generaciji s Alenom Peternacom, Zoranom Mamićem, Damirom Ferenčinom...

- Lijepo je biti navijač Dinama. Dečki su sjajni ove sezone, oduševili su nas u utakmici protiv Chelsea, pa i Milana, bez obzira na krajnji rezultat. I ove sezone stvorena je posebna energija u momčadi. Naravno, ozračje oko cijele priče sigurno gura momčad. Dinamo trenutačno ubire plodove svega što se radilo zadnjih godina - kaže Tuta.

I zaista, posebno je ozračje oko ovo Dinamove priče. Svjestan je svaki navijač kako svjedoči novoj eri maksimirskog kluba.

- Ovaj Dinamo sposoban je za velike stvari. Nemojte se iznenaditi ako opet zakomplicira situaciju Chelseaju, čak i u Londonu. I tamo im možemo 'maznuti' bod - priča nam Danijel Matek, naš ugledni liječnik, specijalist ortopedije koji također ne propušta utakmice maksimirske momčadi.

Nekoliko sati uoči Dinamove utakmice naši navijači dodatno su se zagrijavali u lokalnim kafićima i na ulicama. Svi su imali pozitivan osjećaj u ishod utakmice sa Salzburgom... 

Komentara 2

ZV
zvezdomor
14:31 05.10.2022.

Austrijanci su najjadniji ,najiskompleksiraniji ,najprimitivniji , nemoralni narodić koji pokušava kopirati njemce ali im ne uspjeva jer ih još uvijek trese kompleks frojda i hiće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije