Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. KOLO HNL-A

Varaždin svladao Istru, gol zabio veteran Leon Benko

Varaždin - Istra
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/13
19.10.2019.
u 17:24

Jedini pogodak na utakmici pao je pred sam kraj, u 87. minuti igre, a zabio ga je 35-godišnji Leon Benko, kapetan momčadi. Bitna je to pobjeda za Varaždin koji je tako došao do slavlja u prvoj utakmici otkako je za trenera postavljen Luka Bonačić.

Novopridošlica u Prvu HNL, Varaždin, na domaćem je terenu pobijedio Istru 1961 s minimalnih 1:0. Ostvarili su tako drugu ovosezonsku pobjedu.

Jedini pogodak na utakmici pao je pred sam kraj, u 87. minuti igre, a zabio ga je 35-godišnji Leon Benko, kapetan momčadi. Bitna je to pobjeda za Varaždin koji je tako došao do slavlja u prvoj utakmici otkako je za trenera postavljen Luka Bonačić.

Inače Varaždinci su statistički bili neznatno bolja momčad. Imali su veći posjed lopte, 56 posto naprema Istrinih 44 posto. Šuteva u okvir i jedni i drugi imali su po devet, a u okvir gola svaka momčad po četiri. Jedino što su domaćini jedan od njih uspjeli i iskoristiti.  

Varaždinci su zaradili i dva žuta kartona. Guera Djou dobio ga je u 24. minuti, a Adžić u 35. U sudačkoj nadoknadi požutio je i Istrin Močinić. Varaždin se tako pomaknuo s mrtve točke i posljednjeg mjesta na prvenstvenoj tablici. Sada su se privremeno popeli na osmo mjesto ljestvice s 10 bodova.

Trener Istre Ivan Prelec imat će pak dosta posla sa svojim igračima. Nakon posljednja dva remija (1:1 s Hajdukom, te 2:2 s Interom iz Zaprešića) ponovno je doživio poraz. Iako pomaci od prošle sezone se itekako vide. Od Dianama su izgubili s minimalnih 0:1, upisali su nekoliko prvenstvenih remija i to protiv ozbiljnih protivnika, a nitko ih nije nadigrao osim Lokomotive 1:4 te Rijeke 0:3.

Bilo kako bilo borba na dnu prvenstvene ljestvice i ove sezone bit će napeta, iako sve momčadi imaju ambicije popeti se što više. Varaždin se mora dokazati u najjačem razredu hrvatskog nogometa, a Istra potvrditi da je zasluženo u njemu i ostala. U sljedećem kolu Varaždin će igrati protiv Intera, a Istra dočekuje Lokomotivu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije