Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik nogometa

Rakitić krasnim golom odlučio 242. El Clasico, Real se oprostio od naslova!

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
02.03.2019.
u 22:05

Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su čitav susret.

Nastavljaju se katalonski dani u Madridu. U svega četiri dana Barcelona je drugi put na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid.

U srijedu su Katalonci u uzvratnom susretu polufinala Kupa kralja pobijedili 3:0  izborivši finale nakon što je prvi susret završio 1:1, a večeras je Barcelona u derbiju 26. kola Primere slavila sa 1:0 i najvećeg rivala potpuno izbacila iz utrke za naslov.

Barca sada ima čak 12 bodova više od Kraljevskog kluba, a pobjednički pogodak postigao je Ivan Rakitić u 26. minuti.

Hrvatski reprezentativac, koji je bio jedan od najboljih igrača utakmice, je nakon proigravanja Sergia Roberta malo iskosa jurnuo prema domaćem vrataru i lijepim udarcem potkopao Thibauta Courtoisa za vodstvo Barcelone i svoj treći gol sezone u prvenstvu.

Najbolje prilike za Real u prvom poluvremenu imao je Luka Modrić koji je dva puta opasno zaprijetio. U 23. minuti njegov je udarac blokirao Pique, a 44. minuti je pucao glavom preko gola.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti. Suarez je u 52. minuti na centru ukrao loptu i krenuo sam prema vratima Reala, ali se spetljao.

U 60. minuti domaćin je mogao izjednačiti nakon što se Rakitić poigravao i izgubio loptu u svom kaznenom prostoru. Pucao je Vinicius, ali je udarac blokirao Lengelet.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika mogao je riješiti Dembele u 70. minuti, no Francuz je pucao pored gola premda je na drugoj stativi imao samog Suareza. 

Bio je to već šesti El Clasico u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala četiri pobjede. Na ljestvici vodi Barcelona sa 60 bodova, Atletico Madrid ima 50, a Real Madrid 48. Četvrti je Alaves sa 40 bodova.

Komentara 15

AR
Arger
20:28 02.03.2019.

Trener dobio novi ugovor koji vrijedi do 2012.Pa jel ko kontrolira ove sto pisu nebuloze za VL?

Avatar poljicanin
poljicanin
20:36 02.03.2019.

Pa to je ovdje normalno,Delač vjerojatno puši travu i piše članke...

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:32 02.03.2019.

Najbedastija vijest a V.L. to stalno radi kako su Raketa i Luka odigrali cijeli susret a ono najbolji igrač svijeta i jedan od najboljih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije