Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET UTAKMICI

Dalić misteriozno prokomentirao što će biti s Barišićem, Modrić tvrdi: Spreman sam opet pucati penal!

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
10.10.2021.
u 17:27

U Gradski vrt stiže Slovačka, a susret je na rasporedu u 20:45

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak odrađuje i svoj drugi i posljednji listopadski ispit u Kvalifikacijama za SP u Kataru

U Gradski vrt stiže Slovačka, a susret je na rasporedu u 20:45. 

Dan prije susreta, pred medijima su na pitanja odgovarali Luka Modrić te izbornik Zlatko Dalić. 

Prvo je Modrić iznio svoje dojmove o prošloj utakmici s Ciprom i očekivanja o novoj:

 

- Utakmica je bila teška, bilo je jako važno osvojiti tri boda. Bili smo čvrsti i kompaktni, najvažnije je da smo pobijedili. Sutra nas očekuje teška utakmica protiv momčadi koja je dobra, koja voli igrati i nadigravati se. Vjerujem da ćemo biti pravi kao prošli mjesec, kao na utakmici protiv Cipra iako je Slovačka puno teži protivnik. Ali uz podršku koju ovdje imamo, gdje se ugodno osjećamo, vjerujem da ćemo doći do važna tri boda - kazao je kapetan "vatrenih".

Reprezentacija se vraća u Osijek nakon dvije i pol godine.

- Stvarno se ugodno osjećamo, sretni smo što smo u Osijeku nakon dugo vremena, što će biti publike. Atmosfera je ovdje uvijek fenomenalna, osjeti se koliko nas ljudi vole i daju nam podršku. To nam puno znači i zato se tako ugodno osjećamo igrati ovdje. Vjerujemo da ćemo nastaviti u toj simbiozi između nas i navijača u Osijeku.

Hoćete li ponovno pucati penal nakon promašaja na Cipru?

- Opet sam spreman preuzeti odgovornost ako izbornik to dopusti - kazao je Modrić i nasmijao se.

Kako gledate na nominaciju među 30 kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu?

- Lijepo je opet biti nominiran, to je najposebnija individualna nagrada za jednog igrača. To je stvarno velika čast i lijepo priznanje za moje igre u protekloj sezoni - zaključio je Modrić.

Situacija Slovačke nakon poraza protiv Rusije?

- Iskreno, ne treba nas puno brinuti situacija Slovačke bez obzira na to što su u teškoj situaciji za plasman. To ne govori da nisu kvalitetna momčad. Imamo veliki respekt prema njima, mi trebamo gledati sebe, pokušati dobiti i osvojiti tri boda koja će nas približiti cilju.

Kako ste vidjeli ove zadnje utakmice u rujnu bez vas?

- Momčad je napravila veliki posao, osvojili smo sedam bodova iz tri teške utakmice. Dečki su bili na visokom nivou i, kad se pobjeđuje, odmah je atmosfera bolja. Ali i sama igra je ohrabrenje. I u prošlom mjesecu i ova protiv Cipra. Vjerujem da ćemo nastaviti u istom tonu.

Potom se prisutnima obratio i Dalić:

- Nama je cilj osvojiti što više bodova. Možda i najbitnija utakmica ovih kvalifikacija je sutra. To je šansa da se primaknemo Kataru, idemo s punom snagom pokušati. Rusija je na teškom gostovanju - rekao je Zlatko Dalić pa dodao:

- Mi ćemo imati sigurno posjed i dominaciju, ali moramo se paziti svojih grešaka. Možda nemaju neka poznatija imena,  ali imaju igrače koji se žele dokazati, koji su gladni. 

Koliko će biti promjena u obrani?

- Nismo šest utakmica primili gola, igrali smo dobro, ali sutra je važan ispit. Sutra je situacija gdje moramo odgovoriti, ne primiti gol. Napravit ćemo promjene u sastavu jer želimo veću energiju, trku, agresiju. Nažalost, naši neki igrači nisu još standardni u svojim klubovima. Vraća se Vida na svoju poziciju.

Hoće li zaigrati Škorić?

- Ja sam jako jako zadovoljan sa Škorićem, ali konkurencija mu je jako velika. Mile je zaslužio svoj poziv, tu je. Ja bih volio kada bi se izbrio, ali njegova je konkurencija jako velika. 

Barišić?

- Mene posebno veseli ta konkurencija u reprezentaciji. Mi moramo ovo do kraja potvrditi da oni dobiju jedan puni autoritet. Borna je u reprezentaciji, tu je, koga god stavim neću pogriješiti. Da ne govorim u detalje...

 

Umjesto Kovačića?

- Zamijenit će ga Pašalić. Mario više ulazi u završnicu, uvijek nam fali igrač u završnici, premalo nas je u 16 metara, a on ima od svih igrača taj dio najbolji. Pokazao je najviše.

Vida umjesto Ćalete-Cara?

- Da. Duje nije u velikoj minutaži, teško da može dvije utakmice u tri dana odigrati, ali on je dobro odradio svoj posao. Samo naglašavam da želimo još energije i svježine unijeti.

>> Dalićeva Hrvatska:

Ključne riječi

Komentara 21

PO
Poskok
17:28 10.10.2021.

Opreza nikad dosta,ne podcijeniti protivnika.

DU
Deleted user
18:17 10.10.2021.

Modrić je nas najbolji igrac ikada, ali nije za pucat penale. Nikad ih nije ni pucao ni u jednom klubu gdje je igrao. Nakon Srne penale je trebao preuzeti Rakitic, a sad je najbolji Kramaric za to. Puca ih u Hoffenheimu i nikada ne promašuje

SA
SI aka SI
15:34 11.10.2021.

Barišić je solidan lijevi bek koji ima peh da je uletio u generaciju koja nakon 20 godina više nema problem s lijevim bekom. Da je 10 godina stariji, bio bi standardni. Sad nas muči napadač i desni bek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije