Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKSAČKI SPEKTAKL

Joshua obranio naslov protiv Takama: Sudac prekinuo meč i dobio zvižduke!

Anthony Joshua - Carlos Takam
Foto: Reuters/PIXSELL
1/24
29.10.2017.
u 00:11

Joshua je došao do 20 pobjede u profesionalnoj karijeri, a ima i isto toliko borbi

Najbolji teškaš današnjice Anthony Joshua obranio je teškaške pojaseve prema WBA i IBF verzijama. U Cardiffu pred 75 tisuća gledatelja pobijedio je Carlosa Takama tehiničim nokautom u desetoj rundi.

Sudac je prekinuo borbu u desetoj rundi i dobio zvižduke iz publike jer Takam nije bio u nokdaunu, iako se mora reći da je bio na izmaku snage. No, držao se hrabro i možda je malo prerano prekinut meč.

- Bila to je dobra borba, Takam se pokazao kao dobar boksač. Sudačka odluka? Moj posao nije da budem sudac, ne želim komentirati tu odluku. Lomio sam ga rundu po rundu, imao sam problema s disanjem, ali nastavio sam borbu, zadržao mirnoću i na kraju došao do zaslužene pobjede, rekao je Joshua na kraju meča.

Meč je počeo ispitivanjem snaga, u prvih nekoliko rundi Joshua je dominirao, ali bez nekih spektakularnih udaraca. A onda u četvrtoj rundi ozbiljno je uzdrmao Takama, razbio mu arkadu i suca natjerao na odbrojavanje.

Anthony Joshua - Carlos Takam
1/24

U sljedećim rundama Joshua je snažno napadao, nekoliko puta ozbiljno uzdrmao protivnika, ali Takamu se mora odati priznanje jer je fenomenalno sve izdržavao i nije se predavao. Ipak, u desetoj rundi meč je prekinuti i Joshua je upisao novu pobjedu.

Olimpijski pobjednik iz Londona sada u profesionalnoj karijeri ima 20 nastupa, isto toliko pobjeda, a sve su bile nokautom, što pokazuje o kako se sjajnom i atraktivnom boksaču radi. Što se Takama tiče, ovo mu je bio četvrti poraz u karijeri (ima 35 pobjeda), a može se pohvaliti da je samo Vladimir Kličko izdržao duže u ringu s Joshuom (Ukrajinac je izdržao 11 rundi, svi ostali puno manje.)

>>A što vi mislite, je li sudac s razlogom prekinuo borbu? Svoje odgovore dajte u našoj anketi...

J

Boks: Joshua - Takam

Tijek meča

10. runda

GOTOV JE MEČ, JOSHUA JE POBIJEDIO!

Joshua je napadao, zadao nekoliko ozbiljnih udaraca, a sudac je odlučio prekinuti meč. Takam je bio uzdrman, ali možda je čak mogao i nastaviti meč. No, sudac je donio odluku...

9. runda

Joshua je sve umorniji, njegovi udarci su nešto slabiji, a i sve više se odmara. Nije naviknut na ove dugačke borbe...

8.  runda

Još uvijek se Takam ne predaje! Primio je opet puno jakih udaraca, ali i dalje je na nogama. Publika je postala nestrpljiva, navikli su na Joshuine nokaute

7. runda

Ova runda nije ponudila ništa spektakularno, Joshua je opet bio dominantan, ali nema više onako razorne udarce kao što je imao u četvrtoj rundi

6. runda

Izdržao je Takam još jednu rundu. Iako ga je Joshua opet snažno pogađao, ostao je na nogama i idemo u 7. rundu

5. runda

Carlos Takam je u prilično lošem stanju, ali se ne da. Izdržao je sve ove nalete Joshue, a i suca je uvjerio da mu rana nije u toliko lošem stanju da se prekine meč

4. runda

Napokon prava runda! Joshua je napao svog protivnika i raskrvario mu arkadu, a kasnije ga novom serijom uzdrmao i sudac je morao odbrojavati

3. runda

Joshua i dalje u prednosti, iako nema pravih udaraca. Čak je Takam zadao nekoliko solidnih kontri

2. runda

Joshua je ipak krenuo malo odlučnije, zadao je nekoliko opasnih udaraca. Iako, njemu je prvom potekla krv jer ga je Takam glavom udario u nos

1. runda

Ništa posebno za sada, bilo je to ispitivanje snaga. Tek pred kraj runde je Joshua nešto pokušao, ali ništa opasno.

23:30 - Počeo je meč Anthony Joshua - Carlos Takam

23:28 - Legendarni Michael Buffer u ovom trenutku najavljuje borbu

23:20 - Boksači izlaze prema ringu, još nas nekoliko minuta dijeli od početka ovog boksačkog spektakla

22:50 - Joshua će večeras u ring ući nikad teži. I dok je Takam na 106 kg, svjetski prvak je na 115,2, što je dva kilograma više nego što je imao u meču protiv Klička.

22:44 - Boksači se lagano zagrijavaju, početak borbe očekuje se za nekih pola sata

Komentara 27

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
07:52 29.10.2017.

Sudac je očito pogriješio, jer je prvo trebao odbrojavati, pa onda donijeti odluku, ili - ili ! Ovako se sve dojmilo kao nepošteno !

NE
Neonacionalist
00:16 29.10.2017.

Sudac je neopravdano prekinuo meč , Takama je primio nekoliko teških udaraca ali nije pao na pod i nije bilo odbrojavanja , bio je sposoban dalje nastaviti i zaista nije bilo potrebe za prekidom .

Avatar Proleter
Proleter
00:34 29.10.2017.

Sudac iz HNL-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije