Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO I CSKA

Dinamo sa stilom dovršio posao u skupini, minute su nedostajalo da uđe i u povijest

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/13
10.12.2020.
u 22:53

Dinamo je, nažalost, zbog ozljeda tijekom prvog dijela ostao bez dvojice igrača, Leovca i Ademija

U susretu posljednjega kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA sa 3:1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i plasman u šesnaestinu finala. 

Dinamo je i prije ovog kola osigurao "europsko proljeće", a protiv Rusa je lovio mjesto u povijesti europskih kupova. 

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Nažalost, Modre je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre.

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti.

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord s 1:0 golom Joveljića u 31. minuti.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao sa 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet boodva, a četvrti CSKA na tri.

Moskovljani su nakon ždrijeba proglašeni jednim od favorita skupine, no CSKA je u prvih pet kola osvojio samo tri boda ostavši bez izgleda za prolazak u šesnaestinu finala Europske lige.

Zbog toga je Viktor Gončarenko ostavio u Moskvi neke od svojih ključnih igrača pa tako u Zagreb nisu doputovali Nikola Vlašić, Džagojev i Fernandes. 

Dinamo je dominirao od prve minute i mogao daleko uvjerljivije slaviti. Prvu veliku priliku Dinamo je imao u 22. minuti, no Mislav Oršić je pogodio okvir gola. Ipak, šest minuta kasnije Modri su probili Ruse.

Lovro Majer je ubacio iz kornera, a Joško Gvardiol je glavom zabio prvi gol u europskim natjecanjima. U 41. minuti hrvatski prvak je povećao prednost. Kastrati je ubacio s desne strane, a Oršića glavom zabio za 2:0.

Oršiću je to bio 13. gol za Dinamo u europskim natjecanjima pa se tako izjednačio sa Sammirom i Soudanijem. Više su zabili jedino Igor Cvitanović i Slaven Zambata, po 15. U posljednjim trenucima prvog dijela Oršić se ponovo mogao upisati među strijelce, ali je ponovo pogodio stativu.

U nastavku susreta Dinamo je 'smanjio gas', prepustio posjed Rusima i svoje prilike tražio iz kontri. Jedna takva je okrunjena golom u 75. minuti. Majer je poslao fantastičnu loptu za Kastratija koji je izbio sam ispred Akinfejeva i zabio za 3:0.

Nažalost, samo minutu kasnije Rusi su smanjili srušivši Dinamove snove o rekordu. Tek što su Rusi krenuli Kristijan Bistrović je svladao Livakovića za 3:1. Bio je to prvi pogodak koji su Modri primili nakon 526 minuta igre.

DINAMO - CSKA 3:1

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Tiago Martins (Portugal);

Strijelac: 1:0 Gvardiol (28), 2:0 Oršić (41), 3:0 Kastrati (75), 3:1 Bistrović (76)

Žuti kartoni: Gavranović, Franjić / Obljakov, Vasin, Gaič

DINAMO: Livaković - Moharrami, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac (od 21. Perić) - Jakić, Ademi (od 35. Franjić) - Kastrati, Majer (od 79. Tolić), Oršić (od 78. Ćuže) - Gavranović (od 80. Atiemwen)

CSKA: Akinfejev - Maradišvili, Divejev (od 81. Karpov), Vasin, Šenikov (od 71. Gaič) - Obljakov, Bistrović - Zajnutidnov, Ahmetov (od 63. Tiknizijan), Sigurdsson - Škurin (od 63. Čalov)

Ključne riječi

Komentara 56

LL
lijepa_li si
21:38 10.12.2020.

prvi klub u hrvatskoj, osigurano proljeće u euroligi...nema dase, nema skandala, vidimo ni medijske podrške dinamu. zar to nije skandalozno

DU
Deleted user
21:33 10.12.2020.

Sucut VL

Avatar Iwan_Daworković_Gemišt
Iwan_Daworković_Gemišt
21:54 10.12.2020.

Trenutno nedostaju dvije bitne stvari. Prvo se mora brzo izračunati "koliko je Dinamo zaradio" i drugo što o utakmicu pišu srbijanski mediji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije