Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB ODLUČIO

Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka igra protiv 490. kluba u Europi!

Dinamo i Istra u finalu Hrvatskog nogometnog kupa
Goran Stanzl/PIXSELL
15.06.2021.
u 12:18

Bit će to kvalitetom daleko slabiji protivnik od hrvatskog prvaka

Dinamo je prošle sezone u svoje vitrine pospremio dva trofeja osvojivši prvenstvo i Hrvatski kup, igrao najbolje dosad na europskoj sceni, kratko se odmorio i od 11. lipnja već je ponovno u pogonu. A s početkom srpnja kreće i prvo pretkolo Lige prvaka, protiv Valura s Islanda!

U srijedu plavi odlaze na pripreme u Moravske Toplice, no prije toga doznali su suparnika u prvom pretkolu Lige prvaka, suparnika za kojeg će se i pripremati jer ta prva prepreka već je jako važna na putu do ostvarenja cilja.

Plavi su u prvom pretkolu mogli ići, osim Valura, na nekoga od ovih klubova: Linfield (Sj. Irska), Hibernians (Malta) te na pobjednika preliminarne runde u kojoj su Folgore (San Marino), Priština (Kosovo),  HB Tórshavn (Ovčji otoci), Inter Club d’Escaldes (Andora).

Utakmice se igraju 6. i 7. odnosno 13. i 14. srpnja. Dinamo prvu utakmicu igra kod kuće.

Riječ je o prvaku Islanda iz 2020., što je bila 23. titula za taj klub. Po snazi je 490. klub u Europi i nema nikakve značajnije rezultate na europskoj sceni. Najskuplji igrač Valura je napadač Patrick Pedersen (29) iz Danske (400.000 eura).

Ključne riječi

Komentara 8

WW
walter wolf
12:42 15.06.2021.

Nazad u surovu stvarnost HR nogometa - 6 pretkola da dođeš do nekog europskog takmičenja

MO
modovisisajteMaraschino
13:45 15.06.2021.

To je zato jer Dinamo je jedini koji radi koeficijent. Ostali idu na izlete i rugaju se Dinamu

Avatar Ivankodil
Ivankodil
12:32 15.06.2021.

Dobro je samo da nisu ovi s Malte koji obožavaju blitvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije