Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Portugalski derbi

Upozorenje Dinamu: Benfica 'okrenula' Porto u gostima i izbila na prvo mjesto!

Joao Felix
Foto: Reuters/Pixsell
02.03.2019.
u 23:45

Posljednjih 15 minuta Benfica je igrala s igračem manje, ali Porto nije uspio izjednačiti.

Nogometaši Benfice, suparnici Dinama u osmini finala Europske lige, pobijedili su u velikom portugalskom derbiju Porto s 2:1 na gostovanju. Benfica je tako prestigla Porto na tablici i sad drži prvo mjesto u portugalskom prvenstvu.

Porto je poveo već u 19. minuti iz pomalo sumnjive situacije, no suci nisu označili zaleđe kada je pucao Adrian. No, Benfica nije stala i vrlo brzo je stigla do izjednačenja. 

Iskoristila je nekoliko vezanih grešaka Porta, na kraju je Seferević lijepo poslužio mladu zvijezdu Benfice Joao Felixa koji je mirno pogodio sami kut za izjednačenje u 26. minuti.

Benfica je sve uspjela preokrenuti nakon pogotka Rafe Silve, a imala je i još nekoliko prilika koje je zaustavio Iker Casillas. Posljednjih 15 minuta Benfica je igrala s igračem manje, nakon općeg naguravanja po terenu Gabriel je dobio drugi žuti karton.

Benfica je tako poslala veliko upozorenje plavima svojim brzim nogometom. U ovom derbiju igrala je u sastavu: Vlachodimos - Almeida, Dias, Ferro, Grimaldo - Pizzi (od 71. Fernandes), Samaris, Gabriel, Rafa Silva (od 89. Corchia) - Seferović, Joao Felix (od 91.Cervi). Krovinović nije kandidirao. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
00:39 03.03.2019.

Benfica je večeras igrala izuzetno grubo i prljavo. Svaki start na igrače Porta je bio start na igrača a ne na loptu. Sudac je isključio samo jednog igrača Benfice a morao je to učiniti još i prije igraču s brojem 6 koji je trebao dobiti najmanje 6 žutih kartona. Taj udara li ga udara, a niti igrač s brojem 22 ne zaostaje. A prošli su samo s jednim žutim. I Porto je oštećen u drugom poluvrijemenu za čisti penal. Ako takav sudački kriterij bude u četvrtak Dinam nema ni minimum šansi.

ST
stefj
23:52 02.03.2019.

Realno, Benfica je veliki favorit, bilo bi pravo čudo da Dinamo prođe dalje... Nadajmo se da će Dinamo dobro odigrati, sada će se vidjeti koliko je daleko ili blizu od nečeg ozbiljnijeg u Europi...

JO
josip
08:47 03.03.2019.

kmeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije