Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADAM GYURCSO

U zadnji tren: Raskinuo s Hajdukom pa ga Bjelica uzeo za lov na naslov

Split: U 16. kolu Prve HNL na Poljudu se sastali Hajduk i Gorica
Miroslav Lelas/PIXSELL
15.02.2021.
u 18:49

Ugovor je sklopljen do kraja ove sezone, baš kao i prethodno s Ivanom Santinijem, a potom će obje strane zajednički odlučiti hoće li i pod kojim uvjetima nastaviti suradnju

Posljednjeg dana prijelaznog roka Osijek je doveo još jedno pojačanje. Ovaj puta, riječ je o mađarskom reprezentativcu Ádámu Gyurcsu koji je raskinuo ugovornu obvezu s Hajdukom (trajala je do 30. lipnja ove godine) i potpisao za bijelo-plave, javljaju iz Osijeka, ali i Splita.

Ugovor je sklopljen do kraja ove sezone, baš kao i prethodno s Ivanom Santinijem, a potom će obje strane zajednički odlučiti hoće li i pod kojim uvjetima nastaviti suradnju. Gyurcsó je visok 1,81 metar, kao dešnjak najčešće igrao na poziciji lijevog krila iako je upotrebljiv i na drugoj strani terena, u nekim situacijama kao i centralni napadač. Rođen je 6. ožujka 1991. u Tatabanyji, a skupio je i dosta iskustva u karijeri koju je započeo u mlađim kategorijama u svom rodnom gradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NK Osijek (@nkosijek)

 

Gyurcsó je za Bijele potpisao u siječnju 2018. godine u transferu iz poljskog Pogona. Za Hajduk je odigrao ukupno 74 službene utakmice, a pri tom je postigao 15 pogodaka i upisao 16 asistencija. Debitirao je protiv Slaven Belupa 24. veljače 2018. godine, a posljednji nastup upisao je prije nešto više od dva tjedna protiv Osijeka. Jednu je sezonu kao posuđeni igrač bio u Puskas Akademiji s kojom je izborio Europu u mađarskom prvenstvu. Tamo je u 35 utakmica ukupno je 15 puta bio strijelac čemu je dodao i 12 preciznih završnih proigravanja koja su prethodila golovima.  

Tijekom ove natjecateljske godine za Hajduk je nastupio u 16 dvoboja, postigavši tri gola, a isto ih je toliko „namjestio“.

Trenutna mu je vrijednost na Transfermarktu 1,5 milijuna eura.

Za Mađarsku je skupio 20 nastupa, a tri je puta zabijao golove. Debitirao je u lipnju 2012. protiv Češke, a posljednji nastup je zabilježio 18. studenoga prošle godine u domaćoj pobjedi nad Turskom od 2:0 uz ubilježenu asistenciju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
20:01 15.02.2021.

U Osijeku sami Osiječani. Bravo Belica. Bravo Splićani gurajte svoje mlade i malo se strpite ,doći ćete na svoje.

Avatar Dalmatinac1911th_2
Dalmatinac1911th_2
19:03 15.02.2021.

Odličan potez i za Hajduk i za Gyurcsa. Hajduk se riješio jednog panja, a on se približio kući. Win win situacija.

PE
Perspektivan
19:29 15.02.2021.

Vrijedi svima samo ne hajduku!Vidit ce te kako ce pod bjelicom proigrat.Hajduk ove sezone cak i nema tako lose igrace za hrvatsku ligu ali sta ces kad su redom losi treneri. Trebalo je jaira prodat u dinamo i sa tom lovom uzet bjelicu pa bi hajduk sad bio di je osijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije