Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolo prije kraja

Tudor iz Marseillea odlazi spuštene glave: Nakon poraza izviždao ga čitav stadion

Ligue 1 - Olympique de Marseille v Auxerre
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.05.2023.
u 23:49

Večeras je igrao i Rennes koji je stigao do boda zaostatka za trećeplasiranim Lilleom. Momčad za koju igra Lovro Majer slavila je u dvoboju s Monacom rezultatom 2-0, a hrvatski reprezentativac u 52. postigao vodeći pogodak

Brest je u gostima kod Marseillea porazio momčad Igora Tudora rezultatom 2:1. Time je momčad hrvatskog trenera izgubila i posljednju šansu da prestigne Lens u utrci za drugom mjesto i time se direktno plasira u Ligu prvaka. Lens u današnjoj utakmici s Ajacciom izborio uvjerljivu pobjedu (3:0) i time kolo prije kraja pobjegao na čak osam bodova razlike.

Problemi za Marseille počeli su u 57. minuti kada je Hugo Magnetti zabio za Brest. Tada je doduše, pobjeda Lensa već bila očita pa igrači nisu imali previše nade jer im niti pobjeda više nije mogla pomoći. Izjednačenje je došlo u 75. minuti golom Chancela Mbembe, ali u 81. minuti  Mahdi Camara je zabio i tako doveo Brest u novo vodstvo koje je potrajalo do kraja. Na kraju utakmice navijači su na prepunom Velodromeu izviždali momčad i trenera Igora Tudora.

GALERIJA Mbappé i Messi uništili Tudorov Marseille

Ligue 1 - Olympique de Marseille v Auxerre
1/4

PSG potvrdio naslov

Nogometaši Paris Saint-Germaina obranili su naslov prvaka Francuske odigravši 1-1 na gostovanju u Strasbourgu, čime su i matematički postali nedostižni drugoplasiranom Lensu koji će, uz Parižane, predstavljati francusku Ligue 1 u Ligi prvaka sljedeće sezone. Lionel Messi je postigao vodeći pogodak za PSG u 59. minuti, a u 79. minuti je izjednačio Kevin Gameiro.

PSG kolo prije kraja ima 85 bodova, četiri više od Lensa koji je pred svojim navijačima svladao Lens i tako osigurao izravan plasman u Ligu prvaka, dok će Marseille Igora Tudora morati proći žrvanj kvalifikacija. Parižani su osvojili 11. naslov prvaka, a deveti u posljednjih 11 sezona. Od 2013. do ove godine, niz PSG-a prekidali su jedino Monaco (2017.) i Lille (2021.).

VEZANI ČLANCI:

U borbi za plasman u Europsku ligu Lille je skočio na četvrto mjesto sa 66 bodova nakon domaće pobjede 2-1 protiv Nantesa. Na bod zaostatka su Rennes i Monaco, nakon što je momčad za koju igra Lovro Majer slavila u njihovom međusobnom dvoboju s 2-0, a hrvatski reprezentativac u 52. postigao vodeći pogodak. Konačnih 2-0 za Rennes postavio je Gouiri u 73. minuti.

U borbi za zadržavanje prvoligaškog statusa u predzadnjem kolu bolje je prošao Auxerre koji je osvojio bod odigravši 1-1 na gostovanju u Toulouseu, dok je Nantes poražen u Lilleu. Tako je Auxerre ostao iznad crte s 35 bodova, a Nantes je u zoni ispadanja s 33 boda.

VIDEO Promocija knjige o Cici Kranjčaru u Osijeku

U zadnjem kolu će Auxerre ugostiti Lens kojemu je taj dvoboj rezultatski nevažan, a isti je slučaj s Nantesom kojemu stiže već odavno otpisani Angers. Kako Nantes ima značajno bolju gol-razliku, Auxerreu samo bod nije dovoljan za ostanak u ligi, jer bi ga Nantes u slučaju pobjede prestigao. Zadnje kolo je na rasporedu 3. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije