Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS PARIZ Tsonga će se za parišku titulu boriti protiv Davida Nalbandiana

Tsonga finalom osigurao Masters Cup

01.11.2008.
u 18:16

Francuski tenis imat će predstavnika u finalnom meču ATP turnira Masters serije u Parizu. Nakon pobjede protiv Jamesa Blakea 6-4, 6-3 bit će to Jo Wilfried Tsonga...

Tsonga će se tako za parišku titulu boriti protiv Davida Nalbandiana, koji je prošle godine osvojio krunu u glavnom francuskom gradu. No, jedan veliki dio posla je Tsonga već napravio ovom pobjedom protiv Blakea jer je osigurao nastup na Masters Cupu u Šangaju.

Trenutačno je sedam sigurnih putnika za Masters Cup (Nadal, Federer, Đoković, Murray, Davidenko, Roddick i Tsonga). Za posljednje osmo mjesto se bore dva Argentinca Juan Martin del Potro i David Nalbandian, s tim da Del Potro može jedino čekati nedjeljni uspjeh Tsonge.

Ukoliko Nalbandian pobijedi u nedjelju, te tako kompletira dva pariška naslova u nizu, onda će on biti osmi putnik za Šangaj.

Nakon što je Tsonga u četvrtfinalu uz veliku muku svladao Roddicka, protiv Blakea je francuski tenisač imao daleko lakši posao. U prvom setu jedan, a u drugom dva breaka su bila dovoljna za pobjedu zbog koje je Blake ostao bez odlaska u već spomenuti Šangaj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije